Zagreb, 27. ožujka 2018. - Završen je Natječaj Hrvatske olimpijske akademije o izboru kandidata za odlazak na 4. međunarodni simpozij Međunarodne olimpijske akademije (MOA) za nositelje olimpijskih odličja i olimpijce.

Hrvatsku će predstavljati četverostruki olimpijac i osvajač brončane medalje na Olimpijskim igrama 2000. u Sydneyju Igor Boraska. U trofejnoj veslačkoj karijeri nastupio je na OI 1996. u Atlanti, Sydneyju 2000. i Ateni 2004. godine. Na ZOI 2002. godine u Salt Lake Cityju Boraska je nastupio u bobu četverosjedu, postavši prvi Hrvat i jedan od malobrojnih sportaša u svijetu koji su sudjelovali i na ljetnim i na zimskim olimpijskim igrama.

Simpozij za nositelje olimpijskih odličja i olimpijce održat će se u Olimpiji (Grčka) od 2. do 9. srpnja 2018. godine. Glavna tema Simpozija je „Sportaš kao uzor“, s posebnom temom: „Nositelji olimpijskih odličja i olimpijci kao uzori: njihova obrazovna uloga“.

Prije odlaska u Olimpiju Boraska će dobiti obrazovne materijale i proći će kratku edukaciju u Hrvatskoj olimpijskoj akademiji vezanu uz olimpijsko obrazovanje. Dodatne informacije o Međunarodnoj olimpijskoj akademiji i 4. međunarodnom simpoziju za nositelje olimpijskih odličja i olimpijce možete pronaći na www.ioa.org.gr. (hoa)