Zagreb, 20. ožujka 2018. - Hrvatska olimpijska akademija je u partnerstvu sa Slovenskom olimpijskom akademijom, Portugalskim olimpijskim odborom i Sveučilištem u Ljubljani dobila Europski projekt iz programa Erasmus+ na temu obrazovanja kroz sport (Education through sport - Shaping role models for the future) u vrijednosti od 70.000 eura.

Prvi sastanak partnera na projektu održan je u Portugalskom olimpijskom odboru od 13. do 16. ožujka 2018. godine, gdje je definiran provedbeni plan i dinamika održavanja projekta. Na sastanku je uz Aleša Solara, voditelja Slovenske olimpijske akademije, Joaoa Paula Almediu, glavnog direktora Portugalskog olimpijskog odbora i Joaoa Rodriguesa, predsjednika Atletske komisije Portugalskog olimpijskog odbora, sudjelovao i Saša Ceraj, ravnatelj Hrvatske olimpijske akademije.

Projekt će trajati 18 mjeseci i obuhvaćat će obrazovanje sportaša na područjima koja predstavljaju opasnost od ugrožavanja integriteta sporta poput: dopinga, namještanja utakmica, nasilja kao i svih ostalih oblika nesportskog ponašanja i diskriminacije.
S druge strane, putem navedenog projekta vršit će se promocija odgovornog ponašanja u sportu i dual karijere sportaša (Karijera nakon karijere), te promocija volontera u sportu, socijalnog uključivanja, stvaranja jednakih prilika za sve te važnosti sporta za zdravlje. (hoa)