Zagreb, 26. rujna 2017. - U suradnji s Hrvatskim veslačkim savezom (HVS) Hrvatska olimpijska akademija (HOA) upisala je prvu generaciju instruktora veslanja, polaznika programa školovanja za instruktore, njih 22, među kojima su i dvije buduće instruktorice.


"Izuzetno zanimanje za rad u ovom sportu sigurno dolazi od činjence što je veslanje jedan od najtrofejnih hrvatskih sportova. Uspjeh toga sporta evidentan je u natjecateljskom i stručnom smislu", kazao je ravnatelj Hrvatske olimpijske akademije Saša Ceraj i naglasio izuzetno plodnu suradnju HVS-a na projektu školovanja novih stručnih kadrova koji su potrebni hrvatskom veslanju i sportu uopće.

Voditeljica Odbora za osposobljavanje i stručno usavršavanje kadrova u sportu HOA-e Marina Uremović, potvrdila je da će svoje neiscrpno stručno znanje i iskustvo, okrunjeno najvećom olimpijskom medaljom, zlatom braće Martina i Valenta Sinkovića na Igrama u Riju 2016., podijeliti s polaznicima programa školovanja i vrhunski hrvatski trener Nikola Bralić, najuspješniji trener u izboru Svjetske veslačke federacije (FISA) 2015. te višestruki laureat HOO-a. 

(hoo/rj)