Zagreb, 17. svibnja 2017. – Nakon što je za svibanj 2017. godine najavila početak izobrazbe polaznika u programu osposobljavanja za obavljanje poslova trenera/ice sportskog penjanja, Hrvatska olimpijska akademija (HOA) započet će program osposobljavanja i za niz borilačkih sportova.

Programi osposobljavanja za obavljanje poslova trenera/ice aikida, nanbuda, wushu-tai chi chuana, wushu-sanshoua i kung fua provest će se u suradnji s matičnim nacionalnim sportskim savezima. Za izobrazbu u aikidu prijavljen je 21 polaznik a program koji su kreirali predsjednik Hrvatskog aikido saveza Tonči Tadić te učitelj aikida Ivan Zafranović, obuhvaća opći dio, specijalnost te praktičnu nastavu.

 

U suradnji s Hrvatskim wushu savezom i Hrvatskim nanbudo savezom pokreće se program izobrazbe od 313 sati nastave kroz koji će proći ukupno 50 polaznika. Programe za nanbudo, wushu-tai chi chuan, wushu-sanshou i kung fu osmislio je majstor i učitelj nanbuda Petar Turković.

 

Polaznici koji uspješno završe ove programe osposobljavanja bit će prva generacija koja se u Hrvatskoj školovala za trenere u navedenim sportovima. (hoo/msč)