Zagreb, 13. siječnja 2017. - Hrvatska olimpijska akademija (HOA), temeljem dopisa Međunarodne olimpijske akademije (MOA), raspisuje natječaj za izbor sudionika za odlazak na 57. Međunarodni simpozij za mlade, s ciljem odabira što kvalitetnijih kandidata koji imaju interes za olimpizam.

U organizaciji MOA-e i Međunarodnoga olimpijskog odbora, u grčkoj Olimpiji se od 17. lipnja do 1. srpnja 2017. godine održava 57. Međunarodni simpozij za mlade sudionike. Nacionalni olimpijski odbori i nacionalne olimpijske akademije pozvane su predložiti sudionike iz svojih zemalja.

 

Zbog poželjnog predznanja o povijesti sporta, olimpijskom pokretu i olimpizmu, Natječaj je namijenjen svim redovitim studentima i studenticama kinezioloških fakulteta u Republici Hrvatskoj (studentima integriranog preddiplomskog i diplomskog studija kao i studentima poslijediplomskog studija), studenticama i studentima fakulteta društveno-humanističkog usmjerenja te studentima navedenih fakulteta koje predlažu nacionalni sportski savezi. Kandidati moraju biti u dobi od 20 do 35 godina.

 

Rok za prijavu je 30. siječnja, a rezultati natječaja bit će objavljeni najkasnije 10. veljače. (hoo/msč)

 

Tekst natječaja pročitajte ovdje.