Zagreb, 20. siječnja 2016. - Hrvatska olimpijska akademija (HOA) objavljuje natječaj za izbor sudionika 56. Međunarodnog simpozija za mlade koji će se održati od 11. do 25. lipnja u Olimpiji (Grčka) u organizaciji Međunarodne olimpijske akademije (MOA) i Međunarodnoga olimpijskog odbora (MOO).


Natječaj je namijenjen redovitim studentima kinezioloških fakulteta u Republici Hrvatskoj (integriranog preddiplomskog i diplomskog studija kao i studentima poslijediplomskog studija), studentima fakulteta društveno-humanističkog usmjerenja te studentima navedenih fakulteta a koje predlože nacionalni sportski savezi. Kandidati moraju biti u dobi od 20 do 35 godina i uz tečno znanje francuskog, engleskog ili grčkog jezika, trebaju imati predznanje o povijesti sporta, olimpijskom pokretu i olimpizmu.


Natječaj je otvoren do 4. veljače 2016. godine a molbe se osobno ili poštom trebaju dostaviti u Hrvatsku olimpijsku akademiju, Trg Krešimira Ćosića 11, 10000 Zagreb, voditeljici odjela za promicanje olimpizma Daniri Bilić. Rezultati natječaja bit će objavljeni na službenim stranicama Hrvatskog olimpijskog odbora www.hoo.hr  i kinezioloških fakulteta u Zagrebu www.kif.hr  i Splitu www.kifst.hr  na čijim stranicama će se također objaviti tekst Natječaja. (hoa/db)

Natječaj za izbor sudionika 56. simpozija za mlade MOA-e