Zagreb, 14. veljače 2014. - Saša Ceraj, doktor humanističkih znanosti i magistar kineziogije, novi je ravnatelj Hrvatske olimpijske akademije a koju je 1996. osnovao Hrvatski olimpijski odbor te 2003. registrirao kao neprofitnu javnu ustanovu zaduženu za obrazovanje u području sporta i olimpizma te promicanje njegovih temeljnih načela. Tu je odluku donijelo peteročlano Upravno vijeće pod vodstvom Franje Prota, sveučilišnog profesora i člana Vijeća HOO-a, na sjednici održanoj 13. veljače 2014. godine.

Zagreb, 14. veljače 2014. - Saša Ceraj, doktor humanističkih znanosti i magistar kineziogije, novi je ravnatelj Hrvatske olimpijske akademije a koju je 1996. osnovao Hrvatski olimpijski odbor te 2003. registrirao kao neprofitnu javnu ustanovu zaduženu za obrazovanje u području sporta i olimpizma te promicanje njegovih temeljnih načela. Tu je odluku donijelo peteročlano Upravno vijeće pod vodstvom Franje Prota, sveučilišnog profesora i člana VIjeća HOO-a, na sjednici održanoj 13. veljače 2014. godine a prema natječaju raspisanome u siječnju ove godine.


Saša Ceraj rođen je u Zagrebu i kao dugogodišnji sportski djelatnik ima iskustva u području međunarodnih integracija radeći kao savjetnik za vrhunski sport i predstavnik Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta u Vijeću Europe, kao rukovoditelj odjela međunarodne suradnje i programe Europske Unije u Zagrebačkom sportskom savezu i naposljetku u Hrvatskoj olimpijskoj akademiji od 2012. godine gdje je radio kao voditelj međunarodne suradnje na projektima promicanja olimpizma i komunikacije u olimpijskoj obitelji.


Autor je brojnih stručnih i znanstvenih radova na temama organizacija međunarodnih institucija sporta, povijesti hrvatskoga i međunarodnoga olimpizma. Član je Komisije za informiranje i izdavaštvo i uredništva te stalni vanjski suradnik časopisa HOO-a Olimp.