ZAGREB, 15.9.2013. - Hrvatska olimpijska akademija i Hrvatski školski športski savez proveli su početkom rujna finalni izbor najboljih učeničkih prezentacija o Olimpijskim igrama što je bila ovogodišnja tema iz učenja o međunarodnome olimpizmu i olimpijskom pokretu. Prema sporazumu kojeg su ove dvije ugledne institucije potpisale u siječnju 2013., ovaj je natječaj pod nazivom "Školski šport i olimpijski pokret na temu Olimpijske igre”, jedan je iz niza projekata olimpijskog obrazovanja u korist etičkih i moralnih standarda u odrastanju mladih naraštaja. Kao podloga za učenje o Olimpijskim igrama poslužila je knjiga "Što znate o Olimpijskim igrama?”, u izdanju Olimpijskog muzeja u Lausanni, a koju su Hrvatski olimpijski odbor i Hrvatska olimpijska akademija pripremili na hrvatskome jeziku.

ZAGREB, 15.9.2013. - Hrvatska olimpijska akademija i Hrvatski školski športski savez proveli su početkom rujna finalni izbor najboljih učeničkih prezentacija o Olimpijskim igrama što je bila ovogodišnja tema iz učenja o međunarodnome olimpizmu i olimpijskom pokretu. Prema sporazumu kojeg su ove dvije ugledne institucije potpisale u siječnju 2013., ovaj je natječaj pod nazivom “Školski šport i olimpijski pokret na temu Olimpijske igre”, jedan je iz niza projekata olimpijskog obrazovanja u korist etičkih i moralnih standarda u odrastanju mladih naraštaja. Kao podloga za učenje o Olimpijskim igrama poslužila je knjiga “Što znate o Olimpijskim igrama?”, u izdanju Olimpijskog muzeja u Lausanni, a koju su Hrvatski olimpijski odbor i Hrvatska olimpijska akademija pripremili na hrvatskome jeziku.
Hrvatski su učenici, članovi školskih športskih društava, brojnim prezentacijama, radionicama ili športskim izvedbama pokazali istinsko razumijevanje važnosti i ugleda najvećeg međunarodnog športskog događaja - Olimpijskih igara, te dali neprocjenjivi dar toj proslavi, svoje viđenje Igara i njihovo značenje. Dobitnici nagrade uz zahvalnicu i prigodne novčane naknade u kategoriji osnovnih škola redom su: 1. Školsko sportsko društvo O.Š. Vidovec 2.ŠSD Mladost, O.Š. August Cesarec, Ivankovo 3. ŠSD Goran, O.Š. Ivan Goran Kovačić, Gora.
U kategoriji srednjih škola: 1. ŠSD Bedex, Bedekovčina, 2. ŠSD Gaj, Krapina, 3. ŠSD Sokol, Donji Miholjac.