ZAGREB, 14. siječnja 2013. – Ravnatelj Hrvatske olimpijske akademije (HOA) Milan Kolman i predsjednik Hrvatskog školskog športskog saveza (HŠŠS) Nikica Perković, potpisali su 14. siječnja 2013. u sjedištu HOO-a u Zagrebu Sporazum o suradnji u provedbi natječaja "Školski sport i olimpijski pokret" na temu "Olimpijske igre".


ZAGREB, 14. siječnja 2013. – Ravnatelj Hrvatske olimpijske akademije (HOA) Milan Kolman i predsjednik Hrvatskog školskog športskog saveza (HŠŠS) Nikica Perković, potpisali su 14. siječnja 2013. u sjedištu HOO-a u Zagrebu Sporazum o suradnji u provedbi natječaja „Školski sport i olimpijski pokret“ na temu „Olimpijske igre“.

Cilj suradnje je olimpijsko obrazovanje te popularizacija sporta i njegovih pozitivnih vrijednosti. Partneri žele zajednički doprinijeti odgoju mladeži putem sporta sukladno olimpizmu i njegovim vrijednostima, a time se istodobno učinkovito boriti protiv nekih negativnih pojava u društvu, a posebno među djecom i mladima.

Natječaj se organizira za sva školska sportska društva u RH u dvije kategorije: osnovne škole i srednje škole. Unutar svake kategorije dijelit će se po tri nagrade u sportskoj opremi i rekvizitima u protuvrijednosti od 5 000 kn za prvo mjesto, 4 000 kn za drugo te 3 000 kn za treće mjesto.

Škole koje žele sudjelovati u natječaju, nakon prijave će od HOA-e dobiti edukativni materijal Olimpijskog muzeja na temu Olimpijskih igara, pomoću kojeg će održati predavanje ili radionicu te školsko sportsko događanje. Najbolja školska sportska društva bit će ona, koja na najkvalitetniji način provedu jednu ili više aktivnosti i koja uključe što veći broj učenika i nastavnih predmeta u aktivnosti. Odluku o pobjedniku donijet će tročlani ocjenjivački sud.

Natječaj traje od 14. siječnja do 31. svibnja 2013. Za koordinatore natječaja imenovani su Danira Bilić (HOA) i Stjepan Crnokić (HŠŠS). Natječaj je objavljen na www.skolski-sport.hr.