Zagreb, 29. siječnja 2010. - Na poziv Međunarodne olimpijske akademije (MOA) Hrvatska olimpijska akademija, raspisala je natječaj za izbor hrvatskog predstavnika 50. međunarodnog simpozija za mlade, a koji će se održati u Olimpiji (Grčka) od 22. lipnja do 5. srpnja 2010.u organizaciji MOA-e. Glavna tema simpozija je Olimpizam, s naglaskom na podtemu: "Olimpijski pokret kao platforma za mir”.Zagreb, 29. siječnja 2010. - Na poziv Međunarodne olimpijske akademije (MOA) Hrvatska olimpijska akademija, raspisala je natječaj za izbor hrvatskog predstavnika 50. međunarodnog simpozija za mlade, a koji će se održati u Olimpiji (Grčka) od 22. lipnja do 5. srpnja 2010.u organizaciji MOA-e. Glavna tema simpozija je Olimpizam, s naglaskom na podtemu: “Olimpijski pokret kao platforma za mir”.

Svrha natječaja je odabrati kandidata koji će na relevantan način predstavljati mlade Hrvatske na ovoj najstarijoj edukativnoj aktivnosti Međunarodne olimpijske akademije, te koji će, po povratku iz Olimpije, biti spreman uključiti se u aktivnosti Hrvatske olimpijske akademije i Hrvatskog olimpijskog odbora sličnog karaktera.

Na natječaj se mogu javiti redoviti studenti i studentice Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Splitu, a koji, uz uvjete iz natječaja, trebaju pokazati osobit interes za olimpizam i dodatno obrazovanje u tom području. Natječaj traje od 29. siječnja do 12. veljače 2010., a izbor će se obaviti do 22. veljače 2010.

Natječaj će, također, biti objavljen na oglasnim pločama i internetskim stranicama Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Splitu.