Hrvatska olimpijska akademija

Hrvatska olimpijska akademija (HOA) utemeljena je odlukom Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) 27. lipnja 1996. godine sukladno pravilima Olimpijske povelje Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) odnosno zadaćama nacionalnih olimpijskih odbora u promicanju temeljnih načela olimpizma na nacionalnoj razini.

Na 2. sjednici tadašnje Opće skupštine HOO-a održane 15. listopada 2001., donesena je odluka o osnivanju HOA-e kao neprofitne javne ustanove, a registracija je izvršena 2003. godine u skladu sa Zakonom o ustanovama. Djelatnost je zasnovana na smjernicama Međunarodne olimpijske akademije (MOA) i interesima HOO-a u promicanju kulturnih vrednota, izobrazbe stručnih kadrova u sportu, poštivanju fair playa, etičkih i moralnih načela te promicanje olimpijskih ideala.


Akademijom upravlja Upravno vijeće od pet članova pod vodstvom predsjednika. Dužnost predsjednika HOA-e jedno je vrijeme vršio predsjednik HOO-a Zlatko Mateša. Od 3. prosinca 2008. do 22. siječnja 2015. predsjednik HOA-e bio je Franjo Prot, a od 22. siječnja dužnost obnaša Tonči Tadić, dosadašnji član Upravnog vijeća Akademije i ujedno predsjednik Hrvatskog aikido saveza.

 

Sjedište:10000 Zagreb, Trg Krešimira Ćosića 11
Tel: +385 1 3650553
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Statut Hrvatske olimpijske akademije

Obrazac HOA-e

Zahtjev za izdavanje prijepisa (duplikata) uvjerenja

Sveti Martin na Muri, 18. rujna 2022. - Na svečanosti u Termama Sveti Martin 16. rujna 2022. godine promovirana su 22 voditelja i voditeljice sportsko-rekreacijskih aktivnosti. Hrvatska olimpijska akademija (HOA) u suradnji s Međimurskim savezom sportske rekreacije „Sport za sve“ i uz podršku Međimurske županije, Zajednice športskih udruga i saveza Međimurske županije i Učiteljskog fakulteta u Čakovcu organizirala je tijekom svibnja i lipnja 2022. program za voditelja sportsko-rekreacijskih aktivnosti.

Kozarac, Generalski stol, 8. rujna 2022. - U sklopu projekta „Olimpizam na djelu“, Hrvatska olimpijska akademija je u suradnji s Hrvatskim kineziološkim savezom posjetila škole i dodijelila financijsku pomoć u bonovima za provedbu nastave tjelesne i zdravstvene kulture.

Rijeka, 15. lipnja 2022. - Hrvatska olimpijska akademija (HOA) održala je u Rijeci svečanu promociju 21 trenera boćanja (od čega sedam žena), čime je Primorsko-goranska županija (PGŽ) bogatija za stručni kadar u ovom sportu u kojem i inače prednjači u Hrvatskoj.