Hrvatska olimpijska akademija

Hrvatska olimpijska akademija (HOA) utemeljena je odlukom Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) 27. lipnja 1996. godine sukladno pravilima Olimpijske povelje Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) odnosno zadaćama nacionalnih olimpijskih odbora u promicanju temeljnih načela olimpizma na nacionalnoj razini.

Na 2. sjednici tadašnje Opće skupštine HOO-a održane 15. listopada 2001., donesena je odluku o osnivanju HOA-e kao neprofitne javne ustanova a registracija je izvršena 2003. godine u skladu sa Zakonom o ustanovama. Djelatnost je zasnovana na smjernicama Međunarodne olimpijske akademije (MOA) i interesima HOO-a u promicanju kulturnih vrednota, izobrazbe stručnih kadrova u sportu, poštivanju fair playa, etičkih i moralnih načela te promicanje olimpijskih ideala.


Akademijom upravlja Upravno vijeće od pet članova pod vodstvom predsjednika. Dužnost predsjednika HOA-e jedno je vrijeme vršio predsjednik HOO-a Zlatko Mateša. Od 3. prosinca 2008. do 22. siječnja 2015. predsjednik HOA-e bio je Franjo Prot, a od 22. siječnja dužnost obnaša Tonči Tadić, dosadašnji član Upravnog vijeća Akademije i ujedno predsjednik Hrvatskog aikido saveza.

 

Sjedište:10000 Zagreb, Trg Krešimira Ćosića 11
Tel: +385 1 3650553
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Statut Hrvatske olimpijske akademije

Obrazac HOA-a

Zahtjev za izdavanje prijepisa (duplikata) uvjerenja

Zagreb, 8. travnja 2021. - Hrvatska olimpijska akademija (HOA) osmu je godinu za redom s partnerima Hrvatskim društvom za Ujedinjene narode (HDUN), Hrvatskim olimpijskim odborom (HOO) i Hrvatskim rukometnim savezom (HRS) obilježila Međunarodni dan sporta za razvoj i mir.

Zagreb, 22. ožujka 2021. - Unatoč pandemiji Covid-19, Hrvatska olimpijska akademija (HOA) nastavlja hvalevrijedne stručno-edukativne aktivnosti, a 20. ožujka 2021. godine pokrenula je čak tri programa osposobljavanja trenerskog kadra. 

Zagreb, 19. ožujka 2021. - Hrvatska olimpijska akademija (HOA) od 2019. godine sudjeluje kao partner u Erasmus+ projektu Athletes’ friendly education koji je usmjeren na promicanje dvojne karijere sportaša i potporu inovativnim obrazovnim pristupima i dobrom upravljanju u sportu, te je u skladu s europskom politikom i smjernicama Europske komisije o dvojnoj karijeri sportaša.