Hrvatska olimpijska akademija

Hrvatska olimpijska akademija (HOA) utemeljena je odlukom Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) 27. lipnja 1996. godine sukladno pravilima Olimpijske povelje Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) odnosno zadaćama nacionalnih olimpijskih odbora u promicanju temeljnih načela olimpizma na nacionalnoj razini.

Na 2. sjednici tadašnje Opće skupštine HOO-a održane 15. listopada 2001., donesena je odluku o osnivanju HOA-e kao neprofitne javne ustanova a registracija je izvršena 2003. godine u skladu sa Zakonom o ustanovama. Djelatnost je zasnovana na smjernicama Međunarodne olimpijske akademije (MOA) i interesima HOO-a u promicanju kulturnih vrednota, izobrazbe stručnih kadrova u sportu, poštivanju fair playa, etičkih i moralnih načela te promicanje olimpijskih ideala.


Akademijom upravlja Upravno vijeće od pet članova pod vodstvom predsjednika. Dužnost predsjednika HOA-e jedno je vrijeme vršio predsjednik HOO-a Zlatko Mateša. Od 3. prosinca 2008. do 22. siječnja 2015. predsjednik HOA-e bio je Franjo Prot, a od 22. siječnja dužnost obnaša Tonči Tadić, dosadašnji član Upravnog vijeća Akademije i ujedno predsjednik Hrvatskog aikido saveza.

 

Sjedište:10000 Zagreb, Trg Krešimira Ćosića 11
Tel: +385 1 3650553
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Statut Hrvatske olimpijske akademije

Obrazac HOA-a

Zahtjev za izdavanje prijepisa (duplikata) uvjerenja

Zagreb, 12. travnja 2019. - U sklopu Erasmus+ projekta Obrazovanje kroz sport - oblikovanje uzora za budućnost (Education through sport - Shaping role models for the future), Hrvatska olimpijska akademija (HOA) priredila je u zagrebačkom hotelu Westin radionicu o financijskoj odgovornosti i financijskom planiranju profesionalnih sportaša. Budući da je projekt namijenjen za uzrast od 15 do 19 godina, odazvalo se 55 mladih sportašica i sportaša iz boksa, hokeja na ledu, karatea, nogometa i rukometa, većinom iz zagrebačkih klubova.

Zagreb, 6. travnja 2019. - Na inicijativu Međunarodnog olimpijskog odbora i UN-a, 2013. godine Opća skupština UN-a proglasila je 6. travnja Međunarodnim danom sporta za razvoj i mir. Ove godine, šesti puta po redu, u suradnji Hrvatske olimpijske akademije, Hrvatskog olimpijskog odbora te Hrvatskog društva za Ujedinjene narode obilježen je Međunarodni dan sporta za razvoj i mir potpisom Sporazuma o suradnji temeljem kojeg je organizirano niz aktivnosti koje su ispunile prvu subotu u travnju ove godine.

Zagreb, 29. ožujka 2019. - U sklopu Erasmus+ projekta Obrazovanje kroz sport - oblikovanje uzora za budućnost (Education through sport - Shaping role models for the future) Hrvatska olimpijska akademija (HOA) organizira radionicu o financijskoj odgovornosti i financijskom planiranju profesionalnih sportaša. Radionica je namijenjena mladim sportašicama i sportašima na početku karijere, u dobi od 15 do 19 godina, a održat će se u četvrtak, 11. travnja 2019. godine, u hotelu Westin, u trajanju od 10.30 do 12.45 sati.