Hrvatska olimpijska akademija

Hrvatska olimpijska akademija (HOA) utemeljena je odlukom Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) 27. lipnja 1996. godine sukladno pravilima Olimpijske povelje Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) odnosno zadaćama nacionalnih olimpijskih odbora u promicanju temeljnih načela olimpizma na nacionalnoj razini.

Na 2. sjednici tadašnje Opće skupštine HOO-a održane 15. listopada 2001., donesena je odluku o osnivanju HOA-e kao neprofitne javne ustanova a registracija je izvršena 2003. godine u skladu sa Zakonom o ustanovama. Djelatnost je zasnovana na smjernicama Međunarodne olimpijske akademije (MOA) i interesima HOO-a u promicanju kulturnih vrednota, izobrazbe stručnih kadrova u sportu, poštivanju fair playa, etičkih i moralnih načela te promicanje olimpijskih ideala.


Akademijom upravlja Upravno vijeće od pet članova pod vodstvom predsjednika. Dužnost predsjednika HOA-e jedno je vrijeme vršio predsjednik HOO-a Zlatko Mateša. Od 3. prosinca 2008. do 22. siječnja 2015. predsjednik HOA-e bio je Franjo Prot, a od 22. siječnja dužnost obnaša Tonči Tadić, dosadašnji član Upravnog vijeća Akademije i ujedno predsjednik Hrvatskog aikido saveza.

 

Sjedište:10000 Zagreb, Trg Krešimira Ćosića 11
Tel: +385 1 3650553
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Statut Hrvatske olimpijske akademije

Obrazac HOA-a

Zahtjev za izdavanje prijepisa (duplikata) uvjerenja

Zagreb, 7. listopada 2020. - Unatoč pandemiji COVID-19, Hrvatska olimpijska akademija (HOA) nastavila je s edukacijskim programima, namijenjenim stvaranju stručnog kadra za rad u pojedinim sportovima. U suradnji s Hrvatskim šahovskim savezom (HŠS) HOA je provela četveromjesečno osposobljavanje instruktora šaha, a program u kojem je sudjelovala druga generacija polaznika, uspješno je završio 21 prijavljeni kandidat.

Zagreb, 30. kolovoza 2020. - S radionicama o olimpizmu i olimpijskim vrijednostima Hrvatska olimpijska akademija (HOA) ove godine sudjeluje na Festivalu za djecu ZGodionica, organiziranom u zagrebačkom parku Ribnjak.

Zagreb, 4. lipnja 2020. - U suradnji s Hrvatskim šahovskim savezom (HŠS), Hrvatska olimpijska akademija (HOA) započela je u prvom tjednu lipnja 2020. godine s edukacijom druge generacije instruktora i instruktorica šaha. Program, koji je u travnju 2018. godine verificiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja (MZO) Republike Hrvatske, do sada je završilo 19 polaznika.