Hrvatska olimpijska akademija

Hrvatska olimpijska akademija (HOA) utemeljena je odlukom Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) 27. lipnja 1996. godine sukladno pravilima Olimpijske povelje Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) odnosno zadaćama nacionalnih olimpijskih odbora u promicanju temeljnih načela olimpizma na nacionalnoj razini.

Na 2. sjednici tadašnje Opće skupštine HOO-a održane 15. listopada 2001., donesena je odluku o osnivanju HOA-e kao neprofitne javne ustanova a registracija je izvršena 2003. godine u skladu sa Zakonom o ustanovama. Djelatnost je zasnovana na smjernicama Međunarodne olimpijske akademije (MOA) i interesima HOO-a u promicanju kulturnih vrednota, izobrazbe stručnih kadrova u sportu, poštivanju fair playa, etičkih i moralnih načela te promicanje olimpijskih ideala.


Akademijom upravlja Upravno vijeće od pet članova pod vodstvom predsjednika. Dužnost predsjednika HOA-e jedno je vrijeme vršio predsjednik HOO-a Zlatko Mateša. Od 3. prosinca 2008. do 22. siječnja 2015. predsjednik HOA-e bio je Franjo Prot, a od 22. siječnja dužnost obnaša Tonči Tadić, dosadašnji član Upravnog vijeća Akademije i ujedno predsjednik Hrvatskog aikido saveza.

 

Sjedište:10000 Zagreb, Trg Krešimira Ćosića 11
Tel: +385 1 3650553
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Statut Hrvatske olimpijske akademije

Obrazac HOA-a

Zahtjev za izdavanje prijepisa (duplikata) uvjerenja

Zagreb, 16. lipnja 2021. - Hrvatska olimpijska akademija (HOA) u suradnji s Hrvatskim bridž savezom (HBS) ishodila je početkom ožujka ove godine odobrenje Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske za provođenje prvog programa osposobljavanja kadrova za poslove trenera bridža.

Zagreb, 11. lipnja 2021. - Hrvatska olimpijska akademija (HOA) započela je 10. lipnja u Zagrebu s dvama edukacijskim programima te se polako vraća predpandemijskoj dinamici u području izobrazbe trenera.

Zagreb, 9. lipnja 2021.- Hrvatska olimpijska akademije i ove je godine zbog pandemije Korona virusa (Covid-19) organizirala virtualno izdanje Olympic Day Runa Hrvatska koji je okupio 557 sudionika iz cijele Hrvatske te Bosne i Hercegovine, Slovenije, Njemačke, Nizozemske… Utrka je bila otvorena za sve i u njoj se moglo sudjelovati trčanjem, hodanjem, vožnjom bicikla ili rolanjem, no pravo na plasman u ukupnom redoslijedu ostvarivali su samo trkači.