EU sport

Stručnim znanjima i predanim radom zastupamo interese cjelokupnog hrvatskog sporta u Europskoj uniji. Zagovaramo veća ulaganja u sport, očuvanje europskog modela sporta i sinergijsko djelovanje sektora sporta i ostalih sektora. Surađujemo s organizacijama, institucijama i stručnjacima iz različitih sektora radi efikasnijeg ostvarivanja društvenih i gospodarskih ciljeva koji su nam zajednički.


Stajalište o pozitivnom utjecaju sporta na proces oporavka Europe (eng)
EU projekti E+ Sport 2014-2020 (eng)
Satelitski račun sporta za Republiku Hrvatsku
Publikacija o potporama za sport u Europskoj uniji 2014. – 2020.
Stajalište o utjecaju COVID-19 krize na sportski sektor
Studija Europske komisije o utjecaju COVID-19 na sektor sporta u EU
Rezolucija Europskog parlamenta o utjecaju COVID-19 na mlade i sport

Dubrovnik, 2. svibnja 2022. - Na završnom događaju EU projekta za edukaciju volontera na sportskim natjecanjima, čiji je nositelj Du Motion, odnosno Dubrovački savez športova, sudionike je u ime Grada Dubrovnika pozdravio gradonačelnik Mato Franković, zaželjevši svima dobrodošlicu nakon dvogodišnje stanke, kada se Dubrovački polumaraton nije održao zbog pandemije.

Zagreb, 16. ožujka 2022. - Hrvatski olimpijski odbor (HOO) ovim putem obavještava sve zainteresirane dionike o mogućnostima dobivanja potpore za projekte iz područja sporta, kao što su organizacija sportskih natjecanja i manifestacija, opremanje i izgradnja javnih sportskih građevina te povećanje energetske učinkovitosti građevina.

Zagreb, 9. veljače 2022. - Ministarstvo turizma i sporta organizira besplatne jednodnevne radionice osmišljavanja i razrade projektnih ideja za potencijalne prijavitelje na natječaj Europske komisije za program Erasmus + Sport. Poziv je objavljen 24. studenoga 2021. godine. Više detalja možete vidjeti na stranicama Europske komisije.