EU sport

Stručnim znanjima i predanim radom zastupamo interese cjelokupnog hrvatskog sporta u Europskoj uniji. Zagovaramo veća ulaganja u sport, očuvanje europskog modela sporta i sinergijsko djelovanje sektora sporta i ostalih sektora. Surađujemo s organizacijama, institucijama i stručnjacima iz različitih sektora radi efikasnijeg ostvarivanja društvenih i gospodarskih ciljeva koji su nam zajednički.

Brošura - Potpore za sport u Europskoj uniji 2014.-2020.
Dokumentacija

Zagreb, 4. rujna 2020. - Na prijedlog Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), Europska komisija pokrenula je izradu studije o ekonomskom utjecaju pandemije COVID-19 na sektor sporta u Europskoj uniji.

Zagreb, 10. srpnja 2020. - Nakon službene potvrde Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) o prihvaćanju HOO-ovog prijedloga za suradnju u području borbe protiv namještanja utakmica, održan je prvi radni sastanak predstavnika dviju udruga. Na njemu su sudjelovali HNS-ov povjerenik za sigurnost i integritet natjecanja Miroslav Marković, predsjednik HNS-ove Komisije za sigurnost Darko Kolesarić i HOO-ova koordinatorica za fondove i programe Europske unije Alma Papić.

Zagreb, 12. lipnja 2020. - U provedbi međunarodnog projekta pod nazivom "Trenažne aktivnosti za vrijeme trajanja socijalne izolacije uzrokovane pandemijom COVID-19: znanje, vjerovanje i praktična iskustva odraslih sportaša" sudjeluje 105 istraživača iz 59 država sa 6 kontinenata. Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu dio je tog velikog svjetskog istraživačkog pothvata kojemu podršku daje i Hrvatski olimpijski odbor (HOO).