EU sport

Stručnim znanjima i predanim radom zastupamo interese cjelokupnog hrvatskog sporta u Europskoj uniji. Zagovaramo veća ulaganja u sport, očuvanje europskog modela sporta i sinergijsko djelovanje sektora sporta i ostalih sektora. Surađujemo s organizacijama, institucijama i stručnjacima iz različitih sektora radi efikasnijeg ostvarivanja društvenih i gospodarskih ciljeva koji su nam zajednički.


Stajalište o pozitivnom utjecaju sporta na proces oporavka Europe (eng)
EU projekti E+ Sport 2014-2020 (eng)
Satelitski račun sporta za Republiku Hrvatsku
Publikacija o potporama za sport u Europskoj uniji 2014. – 2020.
Stajalište o utjecaju COVID-19 krize na sportski sektor
Studija Europske komisije o utjecaju COVID-19 na sektor sporta u EU
Rezolucija Europskog parlamenta o utjecaju COVID-19 na mlade i sport

Zagreb, 7. siječnja 2022. - Europska komisija (EK) i Europska izvršna agencija za obrazovanje i kulturu (EACEA) otvorili su prijave za sudjelovanje na infodanu o programu Erasmus+ Sport. Infodan će se održati online načinom 31. siječnja i 1. veljače 2022. godine. Sudionici infodana dobit će sve potrebne informacije izravno od EACEA-e kao nadležne agencije.

Zagreb, 21. prosinca 2021. - U suorganizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK) i Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), uz sudjelovanje brojnih uglednika iz društvenog, političkog i sportskog života naše zemlje, kao i eminentnih gostiju iz inozemstva, online načinom održana je Europska konferencija o investicijama u sport.

Zagreb, 3. studenoga 2021. - Po uzoru na #BeActive Awards u organizaciji Europske komisije, u prosincu će se održati dodjela #BeCROactive nagrada u četiri kategorije: Lokalni heroj, Obrazovanje, Socijalna uključenost i Radno mjesto, što znači da će Ministarstvo turizma i sporta, kao nacionalni koordinator Europskog tjedna sporta, i ove  godine nagraditi one najaktivnije.