EU sport

Stručnim znanjima i predanim radom zastupamo interese cjelokupnog hrvatskog sporta u Europskoj uniji. Zagovaramo veća ulaganja u sport, očuvanje europskog modela sporta i sinergijsko djelovanje sektora sporta i ostalih sektora. Surađujemo s organizacijama, institucijama i stručnjacima iz različitih sektora radi efikasnijeg ostvarivanja društvenih i gospodarskih ciljeva koji su nam zajednički.

Brošura - Potpore za sport u Europskoj uniji 2014.-2020.
Dokumentacija

Zagreb, 24. studenoga 2020. - Uspješno je završeno prikupljanje podataka u projektu EPOSM (Evidence-based Prevention Of Sporting-related Match-fixing) odnosno u projektu „Sprječavanje namještanja utakmica na temelju dokaza“), a koji nije izravno povezan za manipulacije sportskih rezultata u kladioničarske svrhe. Tijekom razdoblja od oko šest mjeseci, internetski upitnik o namještanju utakmica proveden je u sedam europskih država - Austriji, Belgiji, Hrvatskoj, Francuskoj, Nizozemskoj, Švicarskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu.

Zagreb, 19. studenoga 2020. - Europska komisija (EK) organizirala je konferenciju na visokoj razini “Oporavak sportskog sektora nakon krize COVID-19: put pred nama”, koja je održana 17. studenoga 2020. online načinom. Cilj konferencije bio je okupiti vodeće ljude iz ministarstava sporta, Europskog parlamenta, Vijeća i Komisije, te europskog i međunarodnog sportskog pokreta, kako bi razmotrili mjere oporavka sporta nakon krize. Povod za organizaciju konferencije bio je dovršetak studije o utjecaju COVID-19 krize na sektor sporta. Studija je provedena na prijedlog predsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatka Mateše i ovom prigodom predstavljeni su njezini rezultati i preporuke.

Zagreb, 14. listopada 2020. - U iduća tri dana (15., 16. i 17. listopada) obilježavamo Dane Erasmusa, programa u kojem Hrvatski olimpijski odbor (HOO) već godinama sudjeluje kao nositelj projekata ili partner. Radi se o prigodnoj godišnjoj proslavi programa Erasmus+, najvećeg programa Europske unije namijenjenog obrazovanju, osposobljavanju, mladima i sportu. HOO je trenutačno u sedam projekata, od kojih je u dvama s ulogom nositelja.