EU sport

Stručnim znanjima i predanim radom zastupamo interese cjelokupnog hrvatskog sporta u Europskoj uniji. Zagovaramo veća ulaganja u sport, očuvanje europskog modela sporta i sinergijsko djelovanje sektora sporta i ostalih sektora. Surađujemo s organizacijama, institucijama i stručnjacima iz različitih sektora radi efikasnijeg ostvarivanja društvenih i gospodarskih ciljeva koji su nam zajednički.


Satelitski račun sporta za Republiku Hrvatsku
Publikacija o potporama za sport u Europskoj uniji 2014. – 2020.
Stajalište o utjecaju COVID-19 krize na sportski sektor
Studija Europske komisije o utjecaju COVID-19 na sektor sporta u EU
Rezolucija Europskog parlamenta o utjecaju COVID-19 na mlade i sport

 

Bruxelles, 27. siječnja 2021. - Na sjednici Odbora za kulturu i obrazovanje, održanoj 27. siječnja 2020. u Europskom parlamentu, usvojen je Prijedlog rezolucije o utjecaju pandemije COVID-19 na mlade i sport. Rezolucija pridonosi jačanju razumijevanja situacije u kojoj su se našli dionici u sportu. S jedne strane, pandemija COVID-19 snažno je pogodila dionike u profesionalnom sportu kojima su prihodi potonuli zbog otkazivanja sportskih natjecanja i zabrane dolaska gledatelja na stadione. No, jednako je razoran utjecaj imala i na dionike u neprofitnom sportu koji se suočavaju s egzistencijalnim prijetnjama, jer nemaju financijsku pričuvu i ovise o radu volontera.

Zagreb, 8. prosinca 2020. - Osnovna škola Petra Preradovića iz Zagreba osvojila je nagradu za najbolji europski projekt na natječaju Europske komisije 2020 #BeActive Awards. Projekt Šetnja oko zemlje, koji je osmislio profesor Juraj Horžić, dobio je prvu nagradu u kategoriji Obrazovanje (Education), nakon što je prethodno ušao među tri finalista na kontinentalnoj razini.

Zagreb, 4. prosinca 2020. - U organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, kao upravljačkog tijela za Operativni program Konkurentnost i kohezija, u petak je videovezom održana 14. sjednica Odbora za praćenje tog operativnog programa, na kojoj je sudjelovala i HOO-ova koordinatorica za fondove EU-a Alma Papić, ujedno i članica spomenutog Odbora.