Zagreb, 5. rujna 2022. - Lijepa vijest stigla je iz britanske prijestolnice! Međunarodno udruženje žena u sportskom pravu (Woman in Sports Law) nominiralo je tajnicu Centra za prava u sportu HOO-a Petru Pocrnić Pericu za prestižno priznanje ženski arbitar godine (Arbitrator of the Year), a u konkurenciji na svjetskoj razini još su joj tri kolegice, ovom prigodom - protukandidatkinje.  

U nominaciji za priznanje naglašava se da je Petra dugogodišnja sutkinja Sportskog arbitražog suda (CAS) u Lausanni, na kojem se tijekom 2021. i 2022. godine iskazala rješavajući izazovne i vrlo specifične antidopinške slučajeve, potom - da je bivša arbitrica Hrvatskog nogometnog saveza (2015. - 2018.) i bivša članica nacionalnog Antidopinškog odbora za žalbe (2014. - 2019.). 

Odluka o laureatima bit će priopćena na konferenciji Law in Sport, koja se 7. i 8. rujna održava u Londonu. No, bez obzira na ishod izbora, i sama nominacija veliko je postignuće za hrvatsko sportsko pravo, Centar za prava u sportu HOO-a i Petru Pocrnić Pericu osobno.  

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita Petri Pocrnić Perici na nominaciji za vrijedno strukovno priznanje!