Međunarodna suradnja i edukacija

Zagreb, 17. travnja 2019. - U prostorijama Centra za prava u sportu Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) održana je interna radionica koja predstavlja nastavak međunarodne suradnje našeg centra s istovrsnim europskim i svjetskim pravnim stručnjacima. Iznimno dojmljivu prezentaciju održala je talijanska odvjetnica Patrizia Diacci. U jednosatnom izlaganju, prekidanom pitanjima i vrlo konstruktivnom razmjenom iskustava desetak sudionika, Diacci je prezentirala sustav rješavanja sporova u sportu u Italiji, uključujući i nacionalna pravila za borbu protiv dopinga te nadležnost i praksu tamošnjeg centra za prava u sportu.

Zagreb, 1. ožujka 2019. - Kao svojevrsni nastavak radionice o antidopinškoj regulativi iz studenoga 2018. godine, u prostorijama HOO-a u Zagrebu održana je interna radionica u organizaciji HOO-ova Centra za prava u sportu. U ulozi prezenterice bila je gošća iz Ujedinjenog kraljevstva Catherine L. Pitre, glavna osoba za upravljanje spisima pri Centru za rješavanje sporova u sportu Velike Britanije.

Zagreb, 18. siječnja 2019. - Hvalevrijedna suradnja akademske i sportske zajednice u Hrvatskoj nije samo vidljiva u kooperativnosti Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) i kinezioloških fakulteta u državi, već i na brojnim drugim područjima djelovanja. O tome svjedoči i predavanje Centra za prava u sportu HOO-a, priređeno drugu godinu zaredom studentima pete godine Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. U sklopu kolegija Sportsko pravo studentima je prezentirana tema o međunarodnom i nacionalnom rješavanju sporova u sportu te o aktualnim pitanjima i problemima sportsko-arbitražne prakse.