Međunarodna suradnja i edukacija

Zagreb, 8. travnja 2022. - U posjetu Hrvatskom olimpijskom odboru (HOO) boravili su polaznici Diplomatske akademije koja djeluje u sklopu Ministarstva vanjskih i europskih poslova. Domaćini su im bili predsjednik HOO-a Zlatko Mateša i direktorica HOO-ova Odjela za međunarodnu suradnju i korporativne komunikacije Mia Baćić, a susret je uveličao i posebni savjetnik za sport u Ministarstvo turizma i sporta, proslavljeni vaterpolski olimpijac Josip Pavić. 

Zagreb, 5. svibnja 2021. - Osim nacionalnim zakonodavstvima, sustav sporta reguliran je detaljnije i sportskim pravilima koje za pojedini sport donose krovna sportska udruženja, ali i pravilima koja na globalnoj razini uređuju sve sportove jednako kao što su pravila antidopinškog pokreta ili pravila olimpijskog pokreta.

Flachau, 9. prosinca 2019. - Kao nastavak dosadašnje uspješne suradnje, treći put u godinu dana Centar za prava u sportu Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) i Pravni fakultet u Salzburgu udružili su snage te organizirali seminar iz područja međunarodne sportske arbitraže za više od 50 studenata iz različitih dijelova svijeta. Trodnevni seminar održan je prošlog vikenda u Flachauu u Austriji (od 5. do 8. prosinca), jednako kao i prošle godine u isto vrijeme, dok se seminar iste tematike uobičajeno u Hrvatskoj provodi u proljeće. U stručnom vodstvu seminara bili su Petra Pocrnić Perica (tajnica Centra za prava u sportu, CAS arbitar), prof. Michael Geistlinger (Pravni fakultet Salzburg) i Martina Spreizer Kropiunik (sutkinja i dopredsjednica kaznenog suda u Beču, CAS arbitar).