Međunarodna suradnja i edukacija

Zagreb, 1. ožujka 2019. - Kao svojevrsni nastavak radionice o antidopinškoj regulativi iz studenoga 2018. godine, u prostorijama HOO-a u Zagrebu održana je interna radionica u organizaciji HOO-ova Centra za prava u sportu. U ulozi prezenterice bila je gošća iz Ujedinjenog kraljevstva Catherine L. Pitre, glavna osoba za upravljanje spisima pri Centru za rješavanje sporova u sportu Velike Britanije.

Zagreb, 18. siječnja 2019. - Hvalevrijedna suradnja akademske i sportske zajednice u Hrvatskoj nije samo vidljiva u kooperativnosti Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) i kinezioloških fakulteta u državi, već i na brojnim drugim područjima djelovanja. O tome svjedoči i predavanje Centra za prava u sportu HOO-a, priređeno drugu godinu zaredom studentima pete godine Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. U sklopu kolegija Sportsko pravo studentima je prezentirana tema o međunarodnom i nacionalnom rješavanju sporova u sportu te o aktualnim pitanjima i problemima sportsko-arbitražne prakse.

Zagreb, 16. prosinca 2018. - Centar za prava u sportu sudjelovao je na poziv Pravnog fakulteta u Salzburgu i profesora Michaela Geistlingera u suorganizaciji međunarodnog seminara na temu međunarodne sportske arbitraže, koji se održao u Flachau-Reitdorfu od 12. do 15. prosinca 2018. godine. Polaznike seminara činila je skupina od 28 studenata Erasmus programa, uglavnom završne godine pravnih fakulteta iz različitih zemalja svijeta. Među sudionicima seminara bile su i dvije studentice iz Hrvatske.