Ispis

Zagreb, 18. listopada 2018. - Nakon logističke pripreme, s aktivnim radom je počeo Centar za prava u sportu, osnovan odlukom Vijeća HOO-a broj 900/17 od 7. studenoga 2017. godine, kao zasebna radna jedinica Hrvatskog olimpijskog odbora. Djelatnost centra obuhvaća već postojeće postupke za rješavanje sporova u sportu kroz nezavisna tijela kao Vijeće sportske arbitraže, Sportsko arbitražno

sudište, Disciplinsku komisiju HOO-a i Etički odbor, uz dodatnu djelatnost znanstvenog istraživanja te edukaciju kroz održavanje radionica, seminara i okruglih stolova s temom pravnih odnosa u sportu.

U provedbi ovih djelatnosti Centar će usko surađivati s domaćim i međunarodnim institucijama i stručnjacima srodnog interesa, te o svim svojim akcijama izvještavati na web stranici HOO-a.

- Centar će također poslužiti i kao mjesto dobivanja informacija i uputa o dostupnim sredstvima pravne zaštite i pojašnjavanju procedura svim zainteresiranim osobama, okupljat će osobe čiji je interes istraživanje pravnih odnosa u sportu i sportsko pravo, održavat će radionice i seminare, te će se baviti istraživanjem i publiciranjem provedenog istraživanja. Posebno značajna biti će suradnja s domaćim i inozemnim tijelima i stručnjacima u cilju međusobne podjele znanja i iskustava - pojasnila je tajnica Centra za prava u sportu Hrvatskog olimpijskog odbora Petra Pocrnić Perica.

Rad sa strankama predviđen je utorkom, srijedom i četvrtkom prema prethodno dogovorenim terminima. (hoo)