Zagreb, 12. siječnja 2021. - Časopis Olimp u 77. broju donosi brojne teme i osvrte na 2020. godinu, koja je za hrvatski i svjetski sport bila bitno drugačija u odnosu na prethodne. O toj neobičnoj godini, kao i o projekcijama sporta u budućnosti, govori u središnjem intervjuu novi/stari predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.

Tema broja je izbor sportaša i sportašica godine u sklopu Velikog dana hrvatskog sporta, koji je također bio poseban jer je izostala tradicionalna svečanost. No, nisu izostali laureati po svim kategorijama, kao ni zaslužnici kojima je pred TV-kamerama uručena Nagrada Matija Ljubek za životno djelo.

U rubrici Olimpijske nade predstavljena je taekwondašica Nika Petanjek, dobitnica HOO-ove Nagrade Dražen Petrović za najuspješniju mladu sportašicu u 2020. godini. U drugoj atraktivnoj rubrici koja „ugošćuje“ sportaše i sportašice - Olimpijske legende, priča je o proslavljenom košarkaškom reprezentativcu, „kolekcionaru trofeja“ Zoranu Čuturi.    

Obilje zanimljivog štiva kao i uvijek donosi posebni prilog Povijest hrvatskog sporta, kao i druge stalne Olimpove rubrike, a od ovoga broja među njima je i ona o investiranju u sport, s naglaskom na suradnju s tijelima EU-a i njezinim fondovima. U završnoj rubrici Od Olimpa do Olimpa bogatstvo je sadržaja o aktivnostima HOO-a te vijesti iz hrvatskog i međunarodnog sporta. (hoo/vk)