Zagreb, 8. listopada 2020. - Intervju s prvom Hrvaticom članicom Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO), Kolindom Grabar-Kitarović, središnja je tema najnovijeg izdanja časopisa Olimp, koji u svom 76. broju donosi i obilje drugih zanimljivih tema.

Tradicionalna HOO-ova Nagrada Dražen Petrović ove je godine dodijeljena mladim sportašicama i sportašima na drugačiji način, ali i njezino 14. izdanje na otvorenom prostoru potvrdilo je da „ništa, pa tako ni pandemija Covid-19, ne može zaustaviti sport i njegov napredak“. Uz laureate Draženove nagrade, rubrika Olimpijske nade ostala je upražnjena, ali zato je njoj srodnu rubriku - Olimpijske legende, obilježio trofejni vaterpolist Mislav Bezmalinović.

U redovnom prilogu Povijest hrvatskog sporta izdvajamo priču o kršnom Ličaninu Marijanu Matijeviću, sjajnom hrvaču, koji je nastupima početkom 20. stoljeća proslavio i domovinu i zavičaj. U rubrici Društvo i sport ukazujemo na korisnost odluke o zajedničkom Ministarstvu turizma i sporta, a podsjećamo i na stoljeće od rođenja velikog predsjednika MOO-a Juana Antonija Samarancha, iznimno zaslužnog i za brzi primitak naših sportaša u svjetsku olimpijsku obitelj. U rubrici Nastanak modernog sporta predstavljeno je trčanje, ljudska aktivnost stara koliko i samo čovječanstvo… 

Kao i obično, završni dio Olimpa rezerviran je za rubriku Od Olimpa do Olimpa, koja u 76. broju obiluje brojnim atraktivnim vijestima. (hoo/vk)