Zagreb, 26. ožujka 2020. - Tromjesečnik Hrvatskog olimpijskog odbora Olimp u 74. broju (i 21. godini izlaženja) obilježava naslovnica s praznim tribinama i intrigantnim upitom: "Možete li zamisliti šport bez gledatelja?" Osvrt je to na zaustavljene športske događaje diljem svijeta uslijed aktualne globalne krize izazvane pandemijom koronavirusa. U donjem dijelu naslovnice "injekcija" je optimizma, za koju je zaslužan prvi Hrvat osvajač medalje na Zimskim olimpijskim igrama mladih (ZOIM).

Hokejaš Luka Banek donio je iz Lausanne brončano odličje, a zaslužio ga je u dresu nacionalno mješovite momčadi u inačici hokeja na ledu "tri na tri". Uvodne stranice rezervirane su, dakle, za izvješće s nastupa naših mladih olimpijaca i olimpijki u Lausanni i St. Moritzu jer oni su budućnost koja dolazi...

A dolazećim sportaši(ca)ma posvećena je i stalna rubrika Olimpijske nade. U njoj je predstavljena tenisačica Antonia Ružić, prošlogodišnja dobitnica Nagrade Dražen Petrović kao najsperspektivnija hrvatska sportašica. Podsjetnik na minula vremena, u rubrici Olimpijske legende, u znaku je košarkaškog velikana Ivana Sunare, koji podgrijava nadu za novi uzlet hrvatske košarke.

Ako ste se ikad zapitali kako je nastala odbojka, odgovor možete dobiti u rubrici Nastanak modernog športa. U središnjem dijelu časopisa redovni prilog Povijest hrvatskog športa donosi vrijedne podsjetnike: na pol stoljeća izlaženja Povijesti hrvatskog športa, više od 50 godina djelovanja Konjičkog kluba Osijek, na 30. obljetnicu europskog trijumfa KK Jugoplastika te na neponovljivog nogometnog stratega Branka Zebeca. U obilju ostalog zanimljivog štiva, rubrika Znanost i šport optimistično najavljuje da Hrvatska može i dalje ostati zemlja prvaka i znanstvenika...
Za kraj 74. broja časopisa HOO-a (dobitnika Priznanja za izdavaštvo HZSN-a za 2019. godinu) redovna je rubrika Od Olimpa do Olimpa, s vijestima o brojnim događajima između dva broja. (hoo/vk)