Zagreb, 24. veljače 2020. - Časopis Hrvatskog olimpijskog odbora Olimp dobitnik je priznanja za izdavaštvo Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN), koji je na svečanom dijelu svoga 32. sabora u Novinarskom domu u Zagrebu nagradio strukovne zaslužnike u deset kategorija. Prošle godine Olimp je proslavio puna dva desetljeća izlaženja. Priznanje je završilo u rukama Ante Drpića, dosad jedinog Olimpova glavnog urednika.

Dobitnik HZSN-ove Nagrade za životno djelo, doajen sportskog novinarstva Jovan Kosijer, nije mogao nazočiti svečanosti pa će mu nagrada biti uručena naknadno, dok je novinar godine Tomislav Dasović iz Večernjeg lista primio nagradu iz ruku državnog tajnika za sport Tomislava Družaka. Priznanje za komentar dobio je glavni urednik Sportskih novosti Mario Zorko, a priznanje za reportažu Dubravko Miličić iz sportske redakcije 24 sata.

Silvijo Škrlec iz T-portala dobitnik je priznanja za seriju nogometnih intervjua, a fotoreporter Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Drago Sopta za seriju odličnih fotografija, publiciranih u fotomonografiji. Hrvatski nogometni savez u prošloj je godini imao i najbolju press-službu. Priznanje je primio glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak. Priznanje za lokalno novinarstvo otišlo je u Karlovac, dobio ga je Gordan Tomičić s Radio Mrežnice.

Predsjednik HZSN-a Jura Ozmec uručio je treneru Dinama Nenadu Bjelici posebno priznanje za suradnju s medijima u 2019. godini.

Među uručiteljima nagrada i priznanja na svečanosti u Novinarskom domu, osim spomenutih, bili su i predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša, glavni tajnik HOO-a Josip Čop, predsjednica Nacionalnog vijeća za sport Danira Bilić, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Hrvoje Zovko, ravnatelj Hrvatske olimpijske akademije Saša Ceraj te dvije sportske legende - Miroslav Ćiro Blažević i Vjekoslav Šafranić. 

Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša poželio je sportskim novinarima puno uspjeha u radu u događajima prebogatoj olimpijskoj 2020. godini. (hoo/vk)