Zagreb, 7. siječnja 2019. - Novi (73.) broj časopisa Olimp otvara raskošna reportaža s HOO-ove svečanosti Velikog dana hrvatskog sporta 2019. "A sada prema suncu..." - naslov je koji najrječitije govori o središnjem događaju za hrvatski sport u 2020. - Olimpijskim igrama u Tokiju, jer brojni su laureati HOO-ova izbora sportaš(ic)a godine ujedno i hrvatske uzdanice za pobjednička postolja (Sandra Perković, braća Sinković, Tin Srbić...).

U rubrici Olimpijske legende predstavljen je košarkaški velikan Aleksandar Petrović. Nekad iznimno popularni igrač Cibone, danas je uspješan trener, a zanimljiv je i stoga što će u lipnju ove godine kao izbornik Brazila gostovati na olimpijskim kvalifikacijama u Splitu. Naravno, na spomenutom turniru od naših košarkaša očekujemo rezerviranje olimpijske "vize" za Tokio... Sa Splitom su povezani i glavni akteri rubrike Olimpijske nade - rujanski dobitnici HOO-ove Nagrade Dražen Petrović, Gusarov veslački dvojac Ivan Vuković i Karlo Borković. Kako procjenjuje trener Denis Boban, njihovo vrijeme zrelosti za velike olimpijske pothvate moglo bi nastupiti u ciklusu ljetnih Igara u Los Angelesu 2028. godine.  

U stalnom Olimpovu prilogu Povijest hrvatskog športa sjajan je podsjetnik na Mediteranske igre u Splitu, čija je 40. obljetnica nedavno obilježena u gradu pod Marjanom. Tu su i podsjetnici - na 100. obljetnicu osnivanja Jugoslavenskog olimpijskog odbora u Zagrebu te na prvi uzlet balonom koji je prije više od dva stoljeća Zagrepčanima priredio entuzijast Krsto Mazarović. Na poseban način - kao "tehnološke" Igre - predstavljene su OI u Tokiju, a u stalnoj rubrici Nastanak modernog športa predstavljen je "olimpijski šport s metlom " - curling. I ostale Olimpove rubrike obiluju kvalitetnim štivom (Žene i sport, Znanost i šport, Šport na internetu...),a iznimno sadržajna i informativna je i završna rubrika Od Olimpa do Olimpa. (hoo/vk)