Mraclin, 9. srpnja 2019. - U živopisnom Mraclinu, naselju koje administrativno pripada Velikoj Gorici, održana je svečanost povodom 20. godišnjice izlaženja časopisa Olimp, čiji je utemeljitelj i nakladnik Hrvatski olimpijski odbor (HOO). Domaćin svečanosti bio je Nogometni klub Mraclin, a nazočili su joj brojni bivši i sadašnji suradnici Olimpa, predstavnici Gradskog poglavarstva Velike Gorice, Mjesnog odbora Mraclin i lokalnih udruga, te djelatnici HOO-a, predvođeni vodećim dužnosnicima Zlatkom Matešom i Josipom Čopom te pomoćnikom glavnog tajnika za programe sporta na lokalnoj razini Sinišom Krajačem.

Obljetničkom skupu magazina Olimp odazvali su se i: prvi tajnik HOO-a Slavko Podgorelec, još jedan od svjedoka utemeljiteljskih vremena nacionalne olimpijske udruge Marinko Šišak te legendarni fotoreporterski bard Radiša Mladenović.
O počecima Olimpa i o njegova dva desetljeća dugom razdoblju kontinuiranog publiciranja iznimno kvalitetnog i zanimljivog sportskog štiva govorio je glavni urednik Ante Drpić. Za dvadesetogodišnju vjernost i predanost Olimpu izrekao je posebne zahvale Radici Jurkin i Tajani Obradović ih HOO-ova Odjela za komuniciranje i multimedije. Spomenuo je i bliske veze Olimpa s velikogoričkim krajem, iz kojeg potječu, za dugovječnost časopisa, vrlo zaslužni autori Ana Popovčić i Ratko Cvetnić koji je bio i inicijator proslave u Mraclinu. Kao „namjernu slučajnost“ Drpić je naveo rubriku Olimpijske legende u Olimpovu svečarskom broju, a u njoj je gost nogometni olimpijac, „turopoljski top“ Stjepan Deverić.

Proslavu u Mraclinu uveličao je nastupom ženski pjevački zbor KUD-a Dučec, a dojam je da su upravo članice zbora, skupa s članicama Udruge žena A. Lovreković, najviše pridonijele turopoljskom domjenku kojim je, uz tamburaške note, završila svečanost u Mraclinu.(hoo/vk)