Zagreb, 6. srpnja 2019. - Naslovnica 71. broja časopisa Olimp u znaku je broja 20 i već se njezinim sadržajem otkriva da je riječ o slavljeničkom izdanju kojim se obilježavaju puna dva desetljeća izlaženja tromjesečnika Hrvatskog olimpijskog odbora. Iz istog razloga redovitim prilogom Povijest hrvatskog sporta dominira tema o desetljećima stvaranja Olimpa, iz pera glavnog urednika Ante Drpića. Središnji višeportski događaj svečarskog broja netom su završene Europske igre u Minsku, a u rubrici Olimpijske nade priča je o Ani Viktoriji Puljiz, sjajnoj mladoj džudašici koja bi mogla zabljesnuti i krajem ovoga mjeseca na ljetnom Olimpijskom festivalu europske mladeži (EYOF) u Bakuu.

Ponovno je vrlo zanimljiva i rubrika Olimpijske legende jer donosi podsjetnik na nogometnu karijeru Stjepana Deverića, brončanog olimpijca iz Los Angelesa 1984. godine.

Ronjenje i podvodni sportovi predstavljeni su u dijelu časopisa koji se bavi nastankom modernog sporta, a u obilju zanimljivosti koje donosi rubrika Od Olimpa do Olimpa nalazi se i osvrt na prvu dodjelu HOO-ove Nagrade Milan Neralić za izniman doprinos razvoju sporta na lokalnoj razini.

U rubrici Znanost i sport može se saznati kako je Olimp u svojoj dvadesetogodišnjoj povijesti uspio zadržati originalnost, stručnost i zanimljivost. Upravo takav je i njegov obljetnički 71. broj... (hoo/vk)