Zagreb, 2. siječnja 2019. - Svečanost Velikog dana hrvatskog sporta na čak osam stranica - dominantna je tema prosinačkog izdanja Olimpa, koji u svom 69. broju donosi i obilje drugog zanimljivog sportskog štiva. Između ostalog, tu je osvrt na treće izdanje Olimpijskih igara mladih, na kojima su bljesnule neke nove uzdanice hrvatskog sporta. Mlade olimpijke, medaljašice iz Buenos Airesa, automatski su popunile i redovnu rubriku Olimpijske nade, dok je u rubrici Olimpijske legende predstavljen vaterpolski velikan Goran Sukno.

Hvalevrijedna inicijativa o vraćanju obveze učenja plivanja hrvatskih osnovnoškolaca obilježila je rubriku Društvo i šport, dok se sportskim događajima kao svojevrsnom industrijskom djelatnošću bavi rubrika Znanost i sport. O učinkovitosti i obostranom zadovoljstvu partnera djelovanjem HOO-ove platforme Sportska Hrvatska na portalu Sportskih novosti referira tekst iz rubrike Sport na internetu. Središnji dio časopisa redovito zauzimaju zanimljive priče iz Povijesti hrvatskog sporta, a ovom prigodom taj prilog je u znaku skijaških tema i izložbe „Franjo Bučar“, priređene u Hrvatskom saboru. Sve o počecima popularnih zimskih sportova - sanjkanju, skeletonu i bobu može se saznati u Olimpovoj rubrici o nastanku modernog sporta. 

U obilju prezentiranih događaja u Olimpovu 69. broju iznimno zanimljiva je i stalna rubrika Od Olimpa do Olimpa s čak 13 vijesti iz različitih područja hrvatskog i međunarodnog olimpizma. (hoo/vk)

Časopis Olimp 69