Zagreb, 25. rujna 2018. - Mladi sportaši i sportašice, dobitnici ovogodišnje HOO-ove Nagrade Dražen Petrović, u tri riječi - budućnost hrvatskog sporta, središnja su tema novog (68.) broja časopisa Olimp.

Osim što su ukrasili naslovnicu i početne stranice HOO-ova glasila, vlastite su impresije saželi pod zajednički nazivnik: „Dražen kao trajna inspiracija“. U njihovo društvo sjajno se uklopila karatistica Lea Vukoja, glavna junakinja stalne rubrike Olimpijske nade. Mlada Riječanka prošlogodišnja je dobitnica Draženove nagrade kao najperspektivnija hrvatska sportašica u dobi do 16 godina i svakim nastupom opravdava taj epitet. 

U još jednoj stalnoj rubrici - Olimpijske legende, prisjećamo se Tomislava Ivkovića, 58-godišnjeg nogometnog vratara (danas trenera) koji je nastupio u dva olimpijska polufinala, a iz Los Angelesa 1984. donio je i olimpijsku broncu.
U rubrici Znanost i šport predstavljena je nedavno utemeljena Hrvatska asocijacija za sportski menadžment, a središnji umetak Povijest hrvatskog športa donosi zanimljive crtice o muzejskim skijama, te počecima zagrebačkog motociklizma i osječkog boksa. Zastupljenost žena u sportu obrađena je kroz teme o jednakosti spolova u sportu i sportašicama uvrštenim u leksikon „500 hrvatskih žena“.

U bogatstvu sadržaja rubrike Od Olimpa do Olimpa dominira Rađin ulazak u Košarkašku kuću slavnih, ali tu su i brojne druge teme iz ljetnih aktivnosti naših sportaša i Hrvatskog olimpijskog odbora. (hoo/vk)