Zagreb, 10. srpnja 2018. - Časopis Hrvatskog olimpijskog odbora Olimp u svom 67. broju donosi opširan izvještajni i fotografski osvrt na središnji multisportski događaj prve polovice godine - Mediteranske igre u Tarragoni. Naslovnicu su zaslužili zlatni rukometaši i odbojkašice, čiji domet na MI spada u sferu najugodnijih iznenađenja.

Stalna rubrika Olimpijske legende u ovom je broju posvećena nogometnom olimpijcu Nenadu Gračanu, vlasniku olimpijske bronce iz Los Angelesa 1984. godine. Kao olimpijska nada predstavljen je 16-godišnji splitski taekwondaš Paško Božić, dobitnik Draženove nagrade kao najperspektivniji mladi sportaš u 2017. godini. Njegove su olimpijske ambicije vezane za OI 2024. u Parizu. 

Dvije su teme povezane s domaćinom Olimpijskih igara 2020. godine - Kuća japansko-hrvatskog prijateljstva u Tokamachiju i nastanak modernog džuda. U obilju zanimljivog štiva, u novom Olimpu su i tekstovi o „ljudima ispred vremena“ te o stereotipima o ženskom sportu.
Prilog o povijesti hrvatskog sporta u znaku je priče o sokolstvu na konjima i nastanku splitskog veslačko-jedriličarskog kluba Adria. Nažalost, budući da nas je napustilo šestero vrhunskih sportaša i sportašica, sadržajna je i rubrika In memoriam.
Bogatstvo sadržaja, čak 12 informativnih podsjetnika na događaje iz prošla tri mjeseca, mogu se pročitati u redovitoj rubrici Od Olimpa do Olimpa. (hoo/vk)

 

OLIMP 67 - lipanj 2018. -online,  pdf