Zagreb, 22. ožujka 2018. - Najnovije izdanje Olimpa, časopisa Hrvatskog olimpijskog odbora, u znaku je osvrta na „Igre jače od svih podjela i hladnoće“ - ZOI u Pjongčangu. Iako je u Južnoj Koreji prekinut medaljaški kontinuitet naših zimskih olimpijaca, započet u Salt Lake Cityju 2002. godine, Igre su u mnogočemu bile jedinstvene, obilovale su iznenađenjima, a i u organizacijskom pogledu domaćin je vrlo visoko postavio „letvicu“... Jedan od atraktivnijih sportova i na ovogodišnjim ZOI bio je snowboard, čije predstavljanje također donosi 66. broj Olimpa.


Naravno, nezaobilazne su i stalne rubrike. Proslavljeni vaterpolski olimpijac Zoran Roje glavni junak je rubrike Olimpijske legende, a olimpijska nada predstavljena u ovome broju je Bjelovarčanin Miran Maričić, svjetski juniorski prvak u gađanju zračnom puškom na 10 metara. Rubrika Povijest hrvatskog športa podsjeća na slavne početke hrvatskog tenisa, na olimpijsku prošlost grada Osijeka i trofejne vitrine splitskog HVK Gusar.


Veliku prazninu u informacijsko-dokumentacijskom prostoru hrvatskog sporta uskoro bi trebala popuniti Knjižnica HOO-a. Olimp donosi sve o njezinu nastajanju, kao i informacije o novim izdanjima sportske publicistike koja će, između ostaloga, popuniti i police buduće knjižnice…(hoo/vk)

 

OLIMP 66 - ožujak 2018. -online,  pdf