Zagreb, 4. siječnja 2018. - Časopis Olimp u 65. broju donosi obilje zanimljivog sportskog štiva, a već po naslovnici, na na kojoj se s trofejima HOO-a u rukama smiješe Tin Srbić i Sandra Perković, može se naslutiti da je jedna od središnjih tema reportaža s Velikog dana hrvatskog sporta.

Na osam stranica raskošno je prezentirana večer u kojoj je HOO nagradio zaslužnike za životno djelo, rezultatska postignuća u godini na izmaku te sportske promicatelje Domovine u svijetu, kao i medijske promicatelje hrvatskog sporta.
U rubrici Olimpijske legende gost je rukometni olimpijac Mirko Bašić, idealan sugovornik u danima uoči rukometne „groznice“ i domaćinskog Eura 2018., a kao olimpijska nada predstavljena je samoborska judašica Helena Vuković, svjetska kadetska prvakinja (+70 kg).
Nostalgična i iznimno poučna rubrika Povijest hrvatskog sporta donosi priču o 80. rođendanu splitskog POŠK-a, te prvoj hrvatskoj olimpijki - Gizeli Kadrnki, trofejnoj klizačici koja je nastupila na II. ZOI u St. Moritzu 1928. godine.
Što je to čarobno u kretanju figura po šahovskoj ploči - otkriva tekst o nastanku planetarno popularne igre koju mnogi žele uvrstiti u olimpijski program već za Igre u Tokiju 2020. No, novi Olimp se bavi i drugim potencijalnim olimpijskim sportovima, poput elektroničkih sportskih igara (e-sportovi), koje ni svjetski olimpizam ne može ignorirati u njihovoj ekspanziji.
Internetska stranica Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN) zasluženo je dobila prezentacijski prostor u najnovijem izdanju HOO-ova glasila jer obiluje atraktivnim tekstovima, prenesenim iz svih medija, i fotografijama vrhunskih domaćih fotoreportera.
Bogatstvo raznolikog sadržaja 65. broja Olimpa potvrđuje i zaključna rubrika Od Olimpa do Olimpa, s vijestima na čak pet stranica...

S Olimpom u ruci lakše je stići na Olimp! (hoo/vk)

 

OLIMP 65 - prosinac 2017. -online,  pdf