Zagreb, 22. ožujka 2017. - Iz tiska je izašao novi (62.) broj časopisa Olimpa, prema preporuci Vijeća HOO-a, u cijelosti posvećen sportašicama, sportskim dužnosnicama, trenericama, djelatnicama, volonterkama, promicateljicama sportskih vrijednosti i kako je u uvodniku napisao glavni tajnik HOO-a Josip Čop  " ... ženama koje svakodnevno brižno rade na dobrobit hrvatskog športa", a po  njegovim riječima  malo se zemalja u svijetu danas može pohvaliti da ima ženu za predsjednicu države i da je žena izabrana na mjesto prve državne tajnice Središnjeg državnog ureda za šport RH.  

 

"HOO je posebno ponosan na činjenicu što u ovom sazivu Vijeća ima dvije dopredsjednice, a od samog osnutka HOO-a žene su imale značajne uloge i to ne samo kao članice Vijeće nego i na operativnim dužnostima. U  „Olimpu“ već godinama postoji rubrika "Žene u športu", a hrvatske sportašice su zbog svojih iznimnih dostignuća nebrojeno puta bile na naslovnici - počevši od Janice Kostelić, Blanke Vlašić, Sanje Jovanović, Snježane Pejčić, Martine Zubčić, Sandre Šarić, sestara Zaninović, pa sve do Sandre Perković i Sare Kolak. Da će se taj trend nastaviti  najveća su garancija naše sjajne športašice koje su i po svjetskim kriterijima na sportskom Olimpu.", naglasio je glavni tajnik HOO-a.
 

Časopis  Olimp dostupan je u svim bibliotekama osnovnih i srednjih škola, knjižnicama fakulteta i visokih učilišta, nacionalnim sportskim savezima,  sportskim zajednicama županija, te na mrežnim stranicama HOO-a www.hoo.hr

(hoo/rj)