Zagreb, 23. rujna 2016. - Iz tiska je izašao 60. - rujanski broj časopisa Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Olimp koji je posvećen nastupu hrvatskih olimpijaca na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru kao i proslavi 25. obljetnice osnutka HOO-a.


U Olimpu je posebno zabilježen najuspješniji nastup naših sportaša u povijesti olimpijskih igara, te posjet čelnika MOO-a Thomasa Bacha koji je dodjelio tradicionalnu nagradu "Dražen Petrović" najuspješnim mladim sportašima Hrvatske kao i prijem izaslanstava HOO-a kod Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.


Stalni prilog "Povijest hrvatskog sporta" u cijelosti je posvećen 25 godina rada HOO-a. U prilogu je opisana stogodišnja težnja hrvatskih sportaša da pod svojim obilježjem nastupe na olimpijskim igrama, s posebnim osvrtom na osnivačku skupštinu 10. rujna 1991. u zagrebačkom hotelu Esplanada.
U prilogu su svi osvajači medalja od Barcelone 1992. do Rija 2016. kao i istaknuti događaji, osobe i jubileji iz četvrt stoljetne povijesti HOO-a. (hoo/rj)

OLIMP 60 - rujan 2016. - onlinepdf