Zagreb, 27. ožujka 2016. – Iz tiska je izašao 58. broj časopisa HOO-a Olimp.  Novi broj donosi prve informacije o pripremi Zagreba i Rijeke za srpanjsko (12. – 25.7.)  domaćinstvo Europskim sveučilišnim igrama 2016. Natjecanje, poznato pod nazivom Europska univerzijada okupit će preko pet tisuća studenata s oko 300 sveučilišta iz 45 europskih zemalja.  Na programu je 21 sport, a prvi put u povijesti ovog natjecanja sudjelovat će i studenti s invaliditetom.

Olimp objavljuje tko su nove hrvatske nade zimskih sportova nakon Zimskih olimpijskih igara mladih (ZOIM) u Lillehammeru u veljači ove godine, a tko je sve ugostio evidentne članove hrvatskih olimpijskih reprezentacija Rio 2016. u kampanji HOO-a "U ritmu Rija".  Zanimljivo je promišljanje zašto bi  sport možda trebalo "preseliti" u Ministarstvo turizma. I zašto je važno da je više žena u upravljačkim strukturama sporta. Da bi bio dostupniji širem čitateljstvu časopis Olimp donosi i engleske sažetke svih tema,  napose vijesti o najvažnijim događajima u hrvatskom i svjetskom sportskom okruženju.

Redoviti prilog časopisa Povijesti sporta bilježi tko je sve utjecao i što je sve određivalo nastanak i razvitak pojedinih sportova u hrvatskoj i svjetskoj povijesti.  Časopis je dostupan u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (NSK), svih knjižnicama osnovnih, srednjih i visokih škola i fakulteta u Hrvatskoj te online na www.hoo.hr (hoo/rj)

OLIMP 58 - ožujak 2016. - online, pdf