Časopis OLIMP

Časopis Hrvatskog olimpijskog odbora Olimp jedinstveni je sociološko kulturološki časopis hrvatskog sporta pokrenut odlukom Vijeća HOO-a 1999. godine. Za časopis Olimp pisali su i pišu novinarski autoriteti i uglednici javne riječi kao i povijesti sporta govoreći o odnosu sporta i društva u područjima filozofije, umjetnosti, etike, medija, vrhunskog sportskog rezultata do glavnih događaja u hrvatskom i međunarodnom sportu i olimpizmu.
Za Olimp su govorili mnogi uglednici međunarodnoga i hrvatskog sporta; Antun Vrdoljak prvi predsjednik HOO-a i od 1995. do 2012. član Međunarodnog olimpijskog odbora, Juan Antonio Samaranch, istinski prijatelja hrvatskog olimpizma i počasni predsjednik MOO-a, Jacques Rogge, bivši predsjednik MOO-a, Matija Ljubek, jedan od najtrofejnijih hrvatskih olimpijaca, Zlatko Mateša, predsjednik HOO-a od 2002., Nada Senčar, prva dopredsjednica u povijesti HOO-a, Stojko Vranković, višestruki olimpijac košarkaš i sportski dužnosnik, Slavko Podgorelec, prvi glavni tajnik HOO-a, Morana Paliković Gruden, predsjednica Komisije za žene u sportu i članica Vijeća, te drugi brojni sportski dužnosnici i vrhunski sportaši.

ISSN (International Standard Serial Number - međunarodni standardni broj serijske publikacije) mrežnog izdanja Olimpa (online) - ISSN 1847-7976 

 

OLIMP 68 - rujan 2018. -onlinepdf

Arhiva Olimpa od 1. do 33. broja

Arhiva Olimpa od broja 34

 

Zagreb, 10. srpnja 2018. - Časopis Hrvatskog olimpijskog odbora Olimp u svom 67. broju donosi opširan izvještajni i fotografski osvrt na središnji multisportski događaj prve polovice godine - Mediteranske igre u Tarragoni. Naslovnicu su zaslužili zlatni rukometaši i odbojkašice, čiji domet na MI spada u sferu najugodnijih iznenađenja.

Zagreb, 22. ožujka 2018. - Najnovije izdanje Olimpa, časopisa Hrvatskog olimpijskog odbora, u znaku je osvrta na „Igre jače od svih podjela i hladnoće“ - ZOI u Pjongčangu. Iako je u Južnoj Koreji prekinut medaljaški kontinuitet naših zimskih olimpijaca, započet u Salt Lake Cityju 2002. godine, Igre su u mnogočemu bile jedinstvene, obilovale su iznenađenjima, a i u organizacijskom pogledu domaćin je vrlo visoko postavio „letvicu“... Jedan od atraktivnijih sportova i na ovogodišnjim ZOI bio je snowboard, čije predstavljanje također donosi 66. broj Olimpa.

Zagreb, 4. siječnja 2018. - Časopis Olimp u 65. broju donosi obilje zanimljivog sportskog štiva, a već po naslovnici, na na kojoj se s trofejima HOO-a u rukama smiješe Tin Srbić i Sandra Perković, može se naslutiti da je jedna od središnjih tema reportaža s Velikog dana hrvatskog sporta.