Ugledni sportski dužnosnik i član Vijeća, Luciano Sušanj, jednoglasnom je odlukom Skupštine Hrvatskog olimpijskog odbora, koja je pod predsjedavanjem predsjednika Zlatka Mateše, 27. ožujka u Zagrebu...

Ugledni sportski dužnosnik i član Vijeća, Luciano Sušanj, jednoglasnom je odlukom Skupštine Hrvatskog olimpijskog odbora, koja je pod predsjedavanjem predsjednika Zlatka Mateše, 27. ožujka u Zagrebu, održala 13. redovnu sjednicu, imenovan za četvrtog dopredsjednika HOO-a. Imenovanje je uslijedilo nakon što je Goran Ivanišević, dotadašnji dopredsjednik, Vijeću HOO-a podnio ostavku iz obiteljskih razloga.

Luciano Sušanj predsjednik je Hrvatskog atletskog saveza i s iskustvom dopredsjednika Vijeća HOO-a u razdoblju od 2000. do 2002. godine. Skupština HOO-a je također imenovala i nove članove Vijeća kojem su do punog sastava nedostajala dva člana. Novi su članovi ovog saziva u mandatu 2004.- 2008. godine, Pero Lozica, predstavnik Hrvatskog odbojkaškog saveza i Dragutin Kamenski, predstavnik Hrvatskog ragbi saveza. U članstvo Hrvatskog olimpijskog odbora primljene su i dva nacionalna sportska saveza, Hrvatski galopski savez sa statusom pridruženog člana i Hrvatski kriket savez kao privremeni član. Skupština je prihvatila i informaciju o odluci Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) da se daljinsko plivanje uvrsti u program Olimpijskih igara u Pekingu 2008., čime je ovaj sport uvršten u olimpijsku obitelj.

Ovom odlukom Hrvatski savez daljinskog plivanja, čijem je predsjedniku uglednom sportskom dužnosniku Vicku Šoljanu Skupština HOO-a izrazila čestitke, postaje članom Odbora olimpijskih sportova. Skupština je jednoglasno prihvatila programsko i financijsko izvješće HOO-a za 2005. godinu u kojoj se je prema ocjeni članova Skupštine poslovalo, uz apsolutnu likvidnost i izvršenje obveza prema članicama, s većim vlastitim marketinškim sredstvima i prihodima od igara na sreću a manjim učešćem učešćem državnog proračuna.