Na listi vrsnih trenera koje će sufinancira Hrvatski olimpijski odbor u 2006. godini, uvršteni su, prema prijedlogu Hrvatskog teniskog saveza, treneri Goran Prpić i Saša Hiršzon, odluka je Vijeća Hr...

Na listi vrsnih trenera koje će sufinancira Hrvatski olimpijski odbor u 2006. godini, uvršteni su, prema prijedlogu Hrvatskog teniskog saveza, treneri Goran Prpić i Saša Hiršzon, odluka je Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora održana 8. veljače 2006. godine pod predsjedavanjem predsjednika Zlatka Mateše. Jedna od važnih odluka Vijeća je lista potencijalnih kandidata za Olimpijske igre u Pekingu 2008. godine čiji popis objavljujemo na web stranicama HOO-a.

Vijeće je također, odlučilo dopuniti Pravila za sufinanciranje induvidualnih programa posebne skrbi o mladima proširenjem prava korištenja sredstava od 1. siječnja, na ekipne sportove; baseball, hokej na travi, hokej na ledu, košarka, nogomet, rukomet, softball, vaterpolo, sinkronizirano plivanje (tim) i u sinkronizirano klizanje. Hrvatski olimijski odbor bit će supokrovitelj prvih Hrvatskih svjetskih igara, koje će se održati u Zadru u srpnju 2006. godine, a u organizaciji Hrvatskog svjetskog Kongresa iseljeništva. Vijeće je potvrdilo izbor kandidata Hrvatskog olimpijskog odbora u komisijama Europskih olimpijskih odbora: tako je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša član Komisije za pripremu Olimpijskih igara, Luciano Sušanj, predstavnik u Skupštini i predsjednik Komisije HOO-a za razvoj sporta član je Radne grupe za sport i zaštitu okoliša, a voditeljica poslova tajništva Vesna Peran u Radnoj grupi za komunikacije.