Hrvatski sportski almanah

Hrvatski športski almanah, jedinstvena je publikacija u hrvatskome sportu koja kao svjedok rasta hrvatskog sporta od 1992., sadržava vrijednu dokumentarnu građu s više desetaka tisuća podataka na hrvatskom i engleskom jeziku.

 

Na gotovo tisuću stranica, Almanah svojevrsni je međunarodni vodič o sportskoj Hrvatskoj sa podacima o rezultatima hrvatskih sportaša na međunarodnim i domaćim natjecanjima, kalendarom događanja za aktualnu godinu, raznovrsnosti ustroja i djelovanja institucionalnih oblika u hrvatskome sportu i nizu drugih dragocjenih podataka koje uređuje i vodi glavni urednik, ugledni novinar i publicista Krunoslav Sabolić.

 

Njegovi su glavni suradnici operativci nacionalnih sportskih saveza, županijskih zajednica i drugih udruga od posebnog interesa za hrvatski sport kao što su Hrvatski zbor sportskih novinara, Hrvatsko društvo za povijest sporta, Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, te drugih udruga i institucija.

 

Prvi sportski godišnjak izašao je iz tiska 1992. godine i predstavljen je u Muzeju Mimara u Zagreb u studenome iste godine. Inače, Almanah se može nabaviti kod izdavača, Ars Media d.o.o. u Zagrebu, Krajiška 40/IV tel. 377-286 ili emailom Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .


Hrvatski športski almanah 2010/2011

 

ZAGREB, 23. svibnja 2012. – U Novinarskom domu u Zagrebu 23. svibnja 2012. predstavljeno je 20. izdanje Hrvatskog sportskog almanaha.

ZAGREB, 9. svibnja 2011. - U nazočnosti predstavnika medija, nacionalnih športskih saveza te čelnika Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), predsjednika Zlatka Mateše i glavnog tajnika Josipa Čopa sa suradnicima, predstavljeno je 19. izdanje Hrvatskog športskog almanaha.

ZAGREB, 23. travnja 2010. - U nazočnosti brojnih sportskih uglednika među kojima su predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša i Josip Čop, u Zagrebu je u poslovnom prostoru tvrtke Euroherc, 23. travnja predstavljeno 18. izdanje Hrvatskog sportskog almanaha, nacionalnog sportskog godišnjaka u izdanju Ars Media d.o.o.

ZAGREB, 21. travnja 2009. – Na prigodnoj svečanosti u Hrvatskom olimpijskom odboru (HOO), javnosti je danas predstavljen 17. Hrvatski športski almanah glavnog urednika Krune Sabolića.

U nazočnosti brojnih sportskih uglednika među kojima Zlatko Mateša i Josip Čop, U Zagrebu je u Novinarskom domu 4. travnja predstavljeno 15. jubilarno izdanje Hrvatskog sportskog almanaha. Prvi spor...