Zagreb, 11. siječnja 2013., - Zlatni dometi hrvatskih olimpijaca u Londonu 2012. i zašto su sportaši važni hrvatskome društvu, tko je nova "garda u kimonu", kako globalizacija utječe na sportsku politiku, što je smisao HOO-ovog nacionalnog servisa Sportska Hrvatska, kako je počeo četvrti mandat predsjednika HOO-a Zlatka Mateše, teme su, uz desetak drugih, najnovijeg 45. časopisa HOO-a "Olimp".

Zagreb, 11. siječnja 2013., - Zlatni dometi hrvatskih olimpijaca u Londonu 2012. i zašto su sportaši važni hrvatskome društvu, tko je nova "garda u kimonu", kako globalizacija utječe na sportsku politiku, što je smisao HOO-ovog nacionalnog olimpjiskog servisa vijesti Sportska Hrvatska, kako je počeo četvrti mandat predsjednika HOO-a Zlatka Mateše, teme su, uz desetak drugih, najnovijeg 45. časopisa HOO-a „Olimp“.


U podlistu "Povijest hrvatskoga športa", zabilježeno je stoljeće djelovanja Radničkog nogometnog kluba Split, počeci prvih regionalnih sokolskih udruga u istočnoj Hrvatskoj kao i spomen na sportska imena koja su zadužila hrvatski sport.

„Olimp“ nije u prodaji ali se čita online na portalu www.hoo.hr kao i njegova dosadašnja izdanja. Može se naći u knjižnicama fakulteta i visokih, srednjih i osnovnih škola u Hrvatskoj zahvaljujući suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta.

Po primjerak dobivaju i članice HOO-a, nacionalni sportski savezi, županijski sportski savezi, udruge i institucije od posebnog interesa za hrvatski sport kao i Hrvatski športski muzej uz obvezne primjerke Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Olimp 45