LAUSANNE/ZAGREB, 28. srpnja 2009. – Disciplinska komisija Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO), vezano uz šest slučajeva dopinga sportaša koji su nastupili na OI Peking 2008, među kojima je slučaj hrvatske atletičarke Vanje Perišić, sastala se u ponedjeljak u Lauseanni

LAUSANNE/ZAGREB, 28. srpnja 2009. – Disciplinska komisija Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO), vezano uz šest slučajeva dopinga sportaša koji su nastupili na OI Peking 2008, među kojima je slučaj hrvatske atletičarke Vanje Perišić, sastala se u ponedjeljak u Lauseanni.
Bila je to prilika osumnjičenim sportašima da na saslušanju pred komisijama iznesu svoju obranu. Vanja Perišić nije došla na saslušanje, ali je poslala pismenu obranu, a ispred HOO-a u Lauseanni je bila voditeljica međunarodne suradnje HOO-a Ljiljana Ujlaki Šubić. Komisijom za saslušanje Vanje Perišić predsjedavao je Thomas Bach, a članovi su bili Denis Oswald i Frank Fredericks. „Disciplinska komisija primila je na znanje pismenu obranu Vanje Perišić. Sada se očekuje odluka komisije te prijedlog sankcija koji se upućuju Međunarodnoj atletskoj federaciji (IAAF) koji donose konačnu odluku“, rekla je Ujlaki Šubić.