U ranim jutarnjim satima nakon osvajanja olimpijskog srebra u skoku u vis, Blanka Vlašić se u Press centru HOO-a u Pekingu osvrnula na svoj nastup


PEKING - U ranim jutranjim satima nakon osvajanja olimpijskog srebra u skoku u vis, Blanka Vlašić se u Press centru HOO-a u Pekingu osvrnula na svoj nastup.

„Sad kad su se doživljaji malo slegli ne mogu biti nezadovoljna, dapače trebala bih biti ponosna što sam bila dio ovakvog finala, kakvo se nikad u povijesti nije dogodilo. Kockica je pala na krivi broj, nažalost po mene, no mislim da sam pokazala dobru borbu i rezultatom od 205 centimetara ne smijem biti nezadovoljna. U ovakvim uvjetima, kad su to ipak Olimpijske igre s kvalifikacijama dva dana prije i kad je tu veliki pritisak i veliki stres, to je odličan rezultat. Eto, željela sam zlato, bila sam spremna za zlato, skočila sam visinu koja je bila potrebna za zlato, no to je sport i ništa nije sigurno. Idem kući uzdignute glave jer mislim da su se ovdje dogodile lijepe stvari, ne samo za mene, nego i za Hrvatsku. Mi smo mala zemlja i svaka je medalja velika ko' kuća“, rekla je Blanka i otkrila o čemu je razmišljala kad je Belgijka Tia Hellebaut u prvom pokušaju preskočila 205 cm:
„Razmišljala sam samo o tome kako ja sada moram skočiti 207. cm, ni o čemu drugome.“
O eventualnim zamjerkama na svoj nastup je rekla:
„Mogla sam skočiti 205 u prvom pokušaju, pa bi se sve riješilo, no to je tako u skoku u vis – teško je uvijek sve pogoditi, skočiti sve iz prve i imati čistu listu. Ja sam imala skoro savršenu listu i zapravo sam sama sebe iznenadila što sam sve do 205 cm preskakala iz prve. To su jako visoki skokovi. U čudnim sam situacijama danas izvukla pozitivan ishod osim u jednoj, na tih 205. Nema veze, dokazala sam samoj sebi da se mogu nositi s pritiskom i koliko god je teško, kad dođem tamo napravim ono što znam. To mi daje sigurnost i samopouzdanje za dalje i nakon ovoga imam još više motivacije. Jer, bit će još Olimpijskih igara, bit će još velikih natjecanja. Nisam još ni blizu odustajanju“.
O tome je li nastup Tie Hellebaut senzacija Blanka je rekla:
„Možda je. Obziron na rezultat kojim je došla ovdje – da. Mnoge druge skakačice su, možda, bile veće favoritkinje za medalje, ali to su Olimpijske igre, favoriti ponekad pobjede, ponekad izgube. Nema tu velike filozofije“, rekla je Blanka ponovivši da joj je drago što je bila dijelom najjačeg visaškog natjecanja u povijesti. (M.Š.)