PEKING, 12. kolovoza – U Press centru HOO-a danas su gostovali izbornik hrvatske atletske reprezentacije Siniša Ergotić, naša rekorderka u bacanju diska Vera Begić i najbolji bacač kladiva Andraš Haklić. Ergotić je još jednom najavio da je hrvatska atletika u Pekingu došla po dvije medalje.

PEKING, 12. kolovoza – U Press centru HOO-a danas su gostovali izbornik hrvatske atletske reprezentacije Siniša Ergotić, naša rekorderka u bacanju diska Vera Begić i najbolji bacač kladiva Andraš Haklić.
Ergotić je još jednom najavio da je hrvatska atletika u Pekingu došla po dvije medalje.
„Istina je, to je dosta realna opcija iako u nekom idealnom i ludom raspletu. No, uistinu postoji mogućnost da se iz Pekinga vratimo s dvije medalje. Riječ je, dakako, o medaljama Blanke Vlašić i Ivane Brkljačić. I jedno i drugo su tehničke discipline, no kladivo je, kade je riječ o kvalifikacijama, malo kompliciranije. Tu je moguće sve: prijestupi, hici u mrežu, hici izvan segmenta..., sve je to dio bacanja kladiva. No, Ivana je i po poziciji na svjetskim tablicama (5. mjesto) i po prosjeku hitaca i po rezultatima na svim mitinzima na kojima je nastupala jedna od kandidatkinja za medalju“, rekao je Ergotić dodavši da stanje s ozlijedama i raspoloženjem u atletskom dijelu reprezentacije nije bilo nikad bolje.
Osim Blanke i Ivane, Ergotić je kao kandidate za ulazak u finale istaknuo Veru Begić i Andraša Haklića:
„Vera i Andraš su, doslovce, u najboljem mogućem trenutku pokazali najbolju formu – na nedavnom Prvenstvu Hrvatske u Rijeci. Pratimo iz dana u dan što se događa vezano uz aklimatizaciju sportaša, jučer je bio tzv. 'crni dan', no i po rezultatima s tih treninga vidi se da taj optimizam nije utemeljen.“
I Vera Begić se u razgovoru s novinara doimala vrlo optimističnom:
„Imala sam tehnički trening, nije sve bilo kao ovih dana, ali prosjek rezultata je bio jako dobar, tako da sam i s tim rezultatima 'crnog dana' jako zadovoljna. Inače, ove godine sam imala jako dobar prosjek hitaca i odradila sam jako dobre treninge. Posljednje tri godine treniram u Budimpešti s Ivanom Brkljačić i glavni cilj su mi ove Olimpijske igre. U kvalifikacijska tri pokušaja je svašta moguće, no s hicem preko 60 metara ili čak osobnim rekordom se može svašta dogoditi. „
Andraš Haklić je u Rijeci prebacio 78 metara i konačno uhvatio punu formu.
„Vjerujem da mogu još i dalje. Ove godine sam jako kasno počeo trenirati jer sam imao operaciju koljena i počeo sam bacati tek u svibnju. Samo sam trenirao i došao na prvenstvo iz punog treninga. Vrlo brzo sam nakon treninga došao u formu i vjerujem da mogu i ovdje dobro bacati. Vjerujem da će 76 metara biti dovoljno za finale, no da bih to ostvario trebam u kvalifikacijama bacati punom snagom. Ne mogu tempirati hitac na 75 ili 78 metara, uvijek se mora bacati 100 posto“, rekao je Haklić dodavši da mu sparina i smog u Pekingu nimalo ne smetaju. (M.Š.)