Sportaši i obrazovanje

Prema međunarodnim istraživanjima, trećina mladih sportaša - ispitanika u dobi do 17 godina - povući će se iz sporta jer smatra da on iziskuje previše vremena i izravno utječe na rezulate školovanja i odabir - studij da ili ne.  Grupa stručnjaka obrazovanja i osposobljavanja u sportu kako Europske unije tako i Hrvatske izradili su studije i dali smjernice za unapređenje ovog procesa. Kao mjere politike sugeriraju se međuresorne incijative i dogovori, financijski poticaji, socijalna sigurnost i zaštita, kombinacije rada i sporta te niz drugih za koje je procijenjeno da bi dali rezultate.

 

Opširnije ...

Zagreb, 30. listopada 2016. – Međunarodni seminar „Za karijeru i nakon sportske karijere“ okupio je 28. i 29. listopada u hotelu Panorama Zagreb članove komisija sportaša nacionalnih olimpijskih odbora mediteranskih zemalja te predstavnike nacionalnih olimpijskih odbora i drugih organizacija kojima je u fokusu dvojna karijera sportaša. Seminar je organizirao Hrvatski olimpijski odbor (HOO) u suradnji s Međunarodnim odborom mediteranskih igara (ICMG) za sudionike s Cipra, Malte, iz Sirije, Italije, Litve, Srbije, Albanije, Makedonije, Austrije, Kosova, Njemačke, Finske i Hrvatske.

Zagreb, 28. listopada 2016. - U hotelu Panorama Zagreb otvoren je danas, 28. listopada dvodnevni međunarodni seminar pod nazivom „Za karijeru i nakon sportske karijere“ koji je okupio predstavnike iz trinaest zemalja. Organizatori su Hrvatski olimpijski odbor (HOO) i Međunarodni odbor mediteranskih igara (ICMG).

Zagreb, 25. listopada 2016. - Hrvatski olimpijski odbor (HOO) i Međunarodni odbor mediteranskih igara (ICMG) organiziraju 28. i 29. listopada u hotelu Panorama Zagreb Međunarodni sportski seminar „Za karijeru nakon sportske karijere“ namijenjen prije svega članovima komisija sportaša nacionalnih olimpijskih odbora mediteranskih zemalja, ali i svim ostalim sportašima te predstavnicima organizacija kojima je u fokusu dvojna karijera sportaša.