Razvojni programi HOO-a

Razvojni programi HOO-a čiji su temelji postavljeni 1999. godine programom potpore i praćenja razvoja mladih sportaša, danas su dugoročni i strateški obvezujući modeli praćenja razvoja sportaša od 12. godine do statusa reprezentativca i olimpijskog kandidata. Većina razvojnih programa uvodi se 2006. godine kao prioritet investicije u redovne programe saveza među kojima je i program potpore stručnom radu, trenerima, uveden 2009. godine. Razvojni program predolimpijskog i olimpijskog ciklusa u funkciji su priprema za kvalifikacija i nastupa vrhunskih sportaša na Olimpijskim igrama. Osnova ovom pristupu su znanstveno utemeljene metode u modelima dugoročnog planiranja i programiranja trenažnih procesa.

 

Opširnije ...

 

Zagreb, 27. siječnja 2016. – Na 44. sjednici Vijeća HOO-a, održanoj u Zagrebu 29. siječnja, Vijeće je usvojilo Pravila o korištenju sportaša i članova olimpijske delegacije u marketinške svrhe vezano uz OI Rio 2016., a sukladno promjenama Pravila 40. Olimpijske povelje MOO-a. Naime, ovim izmjenama neolimpijskim sponzorima (u pravilu privatnim sponzorima sportaša) dozvoljeno je koristiti sportaše u marketinškim kampanjama u tzv općem oglašavanju, što predstavlja veliku promjenu Olimpijskog pokreta.

Razvojni programi HOO-a čiji su temelji postavljeni 1999. godine programom potpore i praćenja razvoja mladih sportaša, danas su dugoročni i strateški obvezujući modeli praćenja razvoja sportaša od 15. godine do statusa reprezentativca i olimpijskog kandidata. Većina razvojnih programa uvodi se 2006. godine kao prioritet investicije u redovne programe saveza među kojima je i program potpore stručnom radu, trenerima, uveden 2009. godine. Razvojni program predolimpijskog i olimpijskog ciklusa u funkciji su priprema za kvalifikacija i nastupa vrhunskih sportaša na Olimpijskim igrama. Osnov ovom pristupu su znanstveno utemeljene metode u modelima dugoročnog planiranja i programiranja trenažnih procesa.