Potkategorije

MEDITERANSKE IGRE NA PIJESKU PESCARA 2015.
(Pescara, Italija, 28. kolovoza - 6. rujna 2015.)Mediteranske igre u sportovima na pijesku i moru – koje bi se održavale svake četvrte godine, dvije godine nakon Mediteranskih igara, utemeljene su odlukom opće skupštine Međunarodnog odbora Mediteranskih igara  (MOMI) održanoj 19. lipnja 2013. Domaćin prvih Mediteranskih igara na pijesku bila je Pescara (Italija) koji ima iskustvo kao domaćin Mediteranskim igrama 2009. godine.  

Na  prvim MI igrama na pijesku Pescara 2015.  sudjelovali su natjecatelji iz 24 zemlje: Albanija, Alžir, Andora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Cipar, Egipat, Francuska, Crna Gora, Grčka,  Italija, Libija, Libanon, Maroko, Makedonija, Malta, Monako, Slovenija, San Marino, Srbija, Sirija, Španjolska, Tunis, Turska.  Na programu Igara bili su; akvatlon, odbojka na pijesku, daljinsko plivanje, rukomet na pijesku, hrvanje na pijesku, veslanje, nogomet na pijesku, plivanje perajama, skijanje na vodi, tenis na pijesku i kajak. 


Hrvatski sportaši, njih 14, pod vodstvom nadležnog ureda za olimpijski program HOO-a, a u suradnji s nacionalnim sportskim saveza, sudjelovali su u sportovima: odbojka na pijesku (6), daljinsko plivanje (3), veslanje (2)  i plivanje s perajama (3). 
Hrvatsku zastavu na svečanosti otvaranja nosila je Karla Šitić (daljinsko plivanje). 

 

Sastav hrvatske delegacije MI na pijesku Pescara 2015.