XVIII. MI Tarragona 2018.

Osamnaesto izdanje Mediteranskih igara, multisportskog natjecanja priznatog sa svim svojim posebnostima i od Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO), ove će se godine održati u katalonskom gradiću Tarragoni (Španjolska) od 22. lipnja do 1. srpnja. Prema aktualnom stanju prijava, hrvatsko sportsko izaslanstvo u Tarragoni će brojati stotinjak natjecatelja (34 sportašice i 66 sportaša) u 24 sporta i sportske discipline. Najviše predstavnika dat će odbojka, s muškom i ženskom reprezentacijom (12+12) u dvoranskoj inačici i jednim parom na pijesku. U momčadskoj konkurenciji prijavljeni su nam još samo rukometaši.

 

Službena web stranica Igara
Odluka o sastavu delegacije_MI Tarragona 2018. 
Odluka stjegonoša - otvaranje MI Tarragona 2018.

Zagreb, 16. lipnja 2018. - Osvajač olimpijskog zlata u streljaštvu na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine, Josip Glasnović, bit će stjegonoša hrvatske sportske delegacije na svečanosti otvaranja Mediteranskih igara u Tarragoni (22. lipnja - 1. srpnja).

Zagreb, 8. lipnja 2018. - Na XVIII. mediteranskim igrama u španjolskoj Tarragoni (22. lipnja - 1. srpnja 2018.) Hrvatsku će predstavljati 99 sportašica i sportaša iz 23 sporta. Najviše ih je iz odbojke (24), koja će nastupiti s obje seniorske reprezentacije te muškim parom u inačici na pijesku, potom iz muškog rukometa (16).

Zagreb, 4. svibnja 2018. - Na XVIII. mediteranskim igrama u španjolskoj Tarragoni (od 22. lipnja do 1. srpnja) prvi put će na programu biti i triatlon, a debitantskom prezentacijom ovog zahtjevnog sporta na tradicionalnoj multisportskoj priredbi, jednako su zadovoljni i domaćini Igara i vodstvo Međunarodne triatlonske federacije (ITU).

Zagreb, 18. travnja 2018. - Osamnaesto izdanje Mediteranskih igara, multisportskog natjecanje sportaša iz država s triju kontinenata, priznatog sa svim svojim posebnostima i od Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO), ove će se godine održati u katalonskom gradiću Tarragoni (Španjolska) od 22. lipnja do 1. srpnja.