Olimpijski festival dječjih vrtića

 

Olimpijski festival dječjih vrtića manifestacija je njegovanja vrijednosti olimpizma kod najmlađih članova hrvatskoga društva. Učeći ih prijateljstvu, razumijevanju različitosti,  natjecanju u fair play ozračju, ovaj danas tradicionalni Festival olimpizma provodi se više od deset godina i u suradnji sa sportskim zajednicama. Kao suorganizator, inicijator i osnivač Festivala, Hrvatski olimpijski odbor svakom djetetu dodjeljuje prigodne diplome, majicu i kapu s obilježjima Festivala i HOO-a, a prva tri vrtića u završnici natjecanja dodatno još dobivaju poklon pakete sa sportskim rekvizitima.

 

Dokumenti: Sport na lokalnoj razini – kriteriji, pravila i obrasci

Zagreb, 1. lipnja 2017. – Natjecanjem 480 djevojčica i dječaka u Parku mladeži u Splitu 31. svibnja završio je 16. Olimpijski festival dječjih vrtića. Manifestacija Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) pod geslom „I ja ću biti olimpijac“ i ove je godine okupila mališane iz dječjih vrtića, njih 15.800, kako bi kroz radost, igru i druženje učili o olimpijskim vrijednostima - uvažavanju, izvrsnosti i prijateljstvu.

Zagreb, 2. svibnja 2017. - Pod geslom „I ja ću biti olimpijac“ i ove će se godine u svibnju diljem Hrvatske okupiti više od 15.000 mališana na 16. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića. Prijavljeno je ukupno 444 ekipa iz 47 gradova i općina, a prva će se natjecanja održati u srijedu, 3. svibnja u Kninu i Omišu.

Zagreb, 10. lipnja 2016. - „I ja ću biti olimpijac“ - pod tim se geslom okupilo 14.900 mališana iz dječjih vrtića diljem Hrvatske na 15. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića 2016. godine. Zadnje ovogodišnje natjecanje Festivala koje je počelo 6. svibnja, održano je 3. lipnja na igralištu NK Rugvica. Županijske, gradske i općinske sportske zajednice organizirale su, uz veliku podršku 351 dječjeg vrtića, 45 festivala.