Ravnopravnost i sport

Svjesni težine i slojevitosti pitanja s koma se žene općenito suočavaju u društvu, a posebice njihova mjesta, položaja i uloge u sportu te prihvaćajući inicijativu Međunarodnog olimpijskog odbora da se ženama osigura ravnopravnost u svim područjima djelovanja, aktivnostima i obnašanjima dužnosti u sportu, Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora osnovalo je 19. prosinca 1996. Komisiju za skrb o ženama u sportu na čijem je čelu do 2000. bila bivša rukometašica, olimpijka i ugledna članica Vijeća Katica Ileš.

 

Opširnije ...

Zagreb, 5. listopada 2017. - U organizaciji Komisije za ravnopravnost spolova u sportu Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) i Zajednice športova Karlovačke županije, u prostorijama Slatkovodonog akvarija Aquatika održan je 8. seminar za koordinatorice iz nacionalnih sportskih saveza. Seminaru pod naslovom „Muškarci i rodna ravnopravnost u sportu: pomoć ili prepreka?“ nazočilo je oko 60 polaznica i polaznika, među kojima je 35 koordinatorica i deset predavača.

Zagreb, 2. listopada 2017. - Komisija za ravnopravnost spolova u sportu Hrvatskog olimpijskog odbora i Zajednica športova Karlovačke županije organiziraju u Karlovcu, 5. listopada 2017. u 10 sati u prostorijama Slatkovodnog akvarija Aquatika, osmi seminar za koordinatorice za ravnopravnost spolova u sportu, a pod naslovom „Muškarci i rodna ravnopravnost u sportu: pomoć ili prepreka“.

Zagreb, 31. listopada 2016. - Hrvatski olimpijski odbor (HOO) u suradnji s nacionalnim olimpijskim odborima Francuske, Italije, Slovačke, Češke i Litve provodi program osposobljavanja pod nazivom „Sport Management and Leadership Training Programme“. Program osposobljavanja samo je jedna u nizu projektnih aktivnosti koje se provode u okviru projekta SUCCESS u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2017. godine. Provedbu projekta omogućila je Europska unija dodijelivši HOO-u novčanu potporu iz programa Erasmus+: Sport (HOO i partneri pokreću projekt SUCCESS)