Ravnopravnost i sport

Svjesni težine i slojevitosti pitanja s koma se žene općenito suočavaju u društvu, a posebice njihova mjesta, položaja i uloge u sportu te prihvaćajući inicijativu Međunarodnog olimpijskog odbora da se ženama osigura ravnopravnost u svim područjima djelovanja, aktivnostima i obnašanjima dužnosti u sportu, Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora osnovalo je 19. prosinca 1996. Komisiju za skrb o ženama u sportu na čijem je čelu do 2000. bila bivša rukometašica, olimpijka i ugledna članica Vijeća Katica Ileš.

 

Opširnije ...

Zagreb, 31. listopada 2016. - Hrvatski olimpijski odbor (HOO) u suradnji s nacionalnim olimpijskim odborima Francuske, Italije, Slovačke, Češke i Litve provodi program osposobljavanja pod nazivom „Sport Management and Leadership Training Programme“. Program osposobljavanja samo je jedna u nizu projektnih aktivnosti koje se provode u okviru projekta SUCCESS u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2017. godine. Provedbu projekta omogućila je Europska unija dodijelivši HOO-u novčanu potporu iz programa Erasmus+: Sport (HOO i partneri pokreću projekt SUCCESS)

Zagreb, 5. travnja 2016. - Olimpijka i trenerica košarke Kornelija Kvesić, trenerica juda Željka Maranić te trener atletike Matija Jakopović sudjelovat će kao predstavnici Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) u edukaciji mentora europskog projekta SCORE (Strengthening Coaching with the Objektive to Raise Equality) koji će se održati u svibnju u Helsinkiju.

Zagreb, 29. ožujka 2016. godine - Predsjednica Komisije za ravnopravnost spolova u sportu i dopredsjednica Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Morana Paliković Gruden, sazvala je u utorak, 29. ožujka u 14 sati u sjedištu HOO-a, sastanak predstavnika nacionalnih sportskih saveza i trenerica koje su prošle prvi dio obuke za mentorice, a prema projektu SCORE (Strengthening Coaching with the Objektive to Raise Equality).