Zagreb, 15. ožujka 2017. – Damir Martin, dvostruki osvajač olimpijskog srebra i dopredsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) nazočio je u utorak, 14. ožujka otvaranju igrališta za djecu s poteškoćama u razvoju na Otoku Trešnjevka zagrebačkog jezera Jarun.

Nove sprave na igralištu omogućio je sponzor HOO-a McDonald's Hrvatska u sklopu trećeg izdanja projekta „Za naš ljepši kvart“, koji se provodi u suradnji s lokalnim vlastima u 11 hrvatskih gradova. Igralište su otvorili direktor McDonald'sa Hrvatska Pavel Pavliček i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

 

U sklopu projekta „Za naš ljepši kvart“ građani Zagreba su tijekom prošle godine glasovanjem u McDonald'sovim restoranima od tri ponuđena projekta odabrali uređenje ovog igrališta. Posebnost projekta je upravo što realizirane sadržaje u lokalnim zajednicama odabiru sami građani budući da oni najbolje znaju što je važno za podizanje kvalitete života u njihovom gradu. Tako je igralište na Jarunu sada opremljeno igralom s prilaznim rampama za lakši i sigurniji prilaz korisnika, a sve sprave dizajnirane su tako da omogućavaju sigurnu interakciju uz pomaganje razvoja motoričkih sposobnosti.