Zagreb, 3. ožujka 2017. - Predsjednik Zaklade hrvatskih sportaša, olimpijac i osvajač zlatnog te srebrnog odličja (OI 1988. i OI Atlanta 1996.) održao je u petak, 3. ožujka sastanak s članovima Upravnog vijeća na kojem je izrazio zadovoljstvo odjekom humanitarne skijaške utrke "Do cilja zajedno" održane 26. veljače na zagrebačkoj Medvednici i prikupljenih 23.000 kuna koje je Zaklada uplatila Specijalnoj olimpijadi Hrvatske za nastup na Zimskim igrama Specijalne olimpijade u austrijskoj pokrajini Štajerskoj od 18. do 25. ožujka.

 

Uprava je izrazila zadovoljstvo potporom javnih vlasti među kojima je premijer Andrej Plenković, državna tajnica Središnjeg državnog ureda za šport i najuspješnija hrvatska sportašica svih vremena Janica Kostelić, predsjednik HOO-a Zlatko Mateša, prva predsjednica Nacionalnog vijeća za sport, olimpijka Danira Bilić i drugi uglednici javnog života Hrvatske koji su nazočili natjecanju na Sljemenu.


Ovom akcijom kao i narednima koje planiraju, Zaklada čiji su suosnivači HOO, Hrvatski klub olimpijaca (HKO) i Sportske novosti (SN) na prvo mjesto žele staviti sportsku i ljudsku solidarnost među članovima hrvatske sportske obitelji, osobito prema onima čiji su sportovi slabijeg komercijalnog i medijskog interesa te pomoći u životnoj egzistenciji, liječenju, zapošljavanju ili školovanju.

 

„Ova humanitarna utrka nije samo pomoć u financijskom smislu, ona je imala i veliki značaj u promidžbi reprezentacije Specijalne olimpijade Hrvatske te osvješćivanju šire javnosti o ulozi i značaju Zaklade koja se skrbi o svim sportašima kojima je pomoć potrebna“ rekao je Dubravko Šimenc, zahvalivši se svima koji su sudjelovali u organizaciji utrke, a posebno suorganizatorima Skijaškom klubu "Žuti Mačak" i Hrvatskoj glazbenoj uniji.


Uz predsjednika Dubravka Šimenca koji je predstavnik HKO-a, članovi upravnog vijeća Zaklade su Mario Zorko, Dario Šimić i Slavko Goluža (SN), Zoran Primorac, Damir Škaro i Nika Fleiss (HKO), te Danira Bilić, Tamara Boroš, Vjekoslav Lovrić i Biserka Vrbek koja je ujedno i ravnateljica Zaklade (HOO). (hoo)