Sveti Martin na Muri, 6. veljače 2017. - Predavanjem jednog od najboljih veslačkih trenera svijeta Nikole Bralića otvoren je 6. veljače dvodnevni trenerski seminar u organizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) u Svetom Martinu na Muri. U dva dana, više od sto hrvatskih trenera proširit će svoje znanje o trenažnim procesima slušajući vrhunske stručnjake čiji su se sportaši okitili olimpijskim medaljama.

Prvi dan seminara, osim predavanja Nikole Bralića, trenera zlatnog dvojca na pariće i srebrnog četverca na pariće, na rasporedu su još i izlaganja Leonarda Pjetraja, trenera brončanog boksača Filipa Hrgovića, Pere Kuterovca, kondicijskog trenera hrvatske vaterpolske reprezentacije i brojnih drugih olimpijaca te Tomislava Rupčića, izbornika hrvatske kadetske košarkaške reprezentacije. Edis Elkasević i Andrej Hajnšek, treneri zlatnih atletičarki Sandre Perković i Sare Kolak te Edo Fantela, trener zlatnih jedriličara Šime Fantele i Igora Marenića, predavanja će održati drugoga dana.

 

„Ovo je prvi u nizu trenerskih seminara koje će HOO organizirati u 2017. godini. Uz program sufinanciranja rada trenera uvedenom 2009. godine, na ovaj način HOO proširuje svoje aktivnosti na području potpore stručnom radu, jednom od najvažnijih čimbenika u postizanju vrhunskih sportskih rezultata“ rekao je glavni tajnik HOO-a Josip Čop u svom pozdravnom govoru. (hoo/msč)