Zagreb, 23. siječnja 2017. - Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša sazvao je 4. sjednicu Vijeća koja će se održati u petak, 27. siječnja u 11 i 30 sati u sjedištu HOO-a. 

Vijeće će razmotiti prijedlog prvih potencijalnih pojedinačnih i ekipnih kandidata za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine i kandidate za korištenje sredstava razvojnih programa koji su krajem 2016. godine dorađivani u skladu sa strateški važnim ciljevima razvoja sporta. Vijeće bi trebalo verificirati i odluku o iznosima potpore sportašima u razvojnim programima o kojima je glasovalo 9. siječnja elektronskom poštom. Na dnevnom redu je i odluka o prijedlogu trenera razvrstanih u šest kategorija čiji bi rad HOO sufinancirao u postolimpijskoj 2017. godini kao jedan od razvojnih programa.

 

Vijeće na dnevnom redu ima konačno revizorsko izvješće o namjenskom korištenju sredstava u Hrvatskom teniskom savezu i Hrvatskom atletskom savezu izvršenom tijekom 2016. godine te će, uz druge prijedloge, razmotriti i plan revizije za 2017. godinu.

 

Točka dnevnog reda zasjedanja Vijeće je i predstavljanje programa rada i izvješće o aktivnostima Hrvatske olimpijske akademija, te prijedlozi u pristupu usavršavanju i školovanju stručnih osoba u sportu kao jednoj od njenih prioritetnih zadaća.

 

Članovi Vijeća odlučit će o zahtjevima za davanjem pokroviteljstva kao i pozitivnog mišljenja o organizaciji svjetskih i europskih prvenstava i kupova u Hrvatskoj.

 

O sjednici Vijeća izvijestit ćemo na www.hoo.hr.

Dnevni red možete pročitati ovdje. (hoo/msč)