Zagreb, 14. prosinca 2016. - (Hoo/Hina) Državnu nagradu za sport "Franjo Bučar", kao najviše priznanje koje Republika Hrvatska dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značaja za razvoj sporta u RH, ove godine su kao nagradu za životno djelo dobili dr. Ivo Vidović - posthumno, Jelica Pavličić Štefančić i Luciano Sušanj.


Odbor za dodjelu državne nagrade za sport "Franjo Bučar" na čelu s Damirom Knjazom je uz tri nagrade za životno djelo odlučio da 12 godišnjih nagrada "Franjo Bučar" u 2016. godini dobiju: Zoran Veselinović, Maro Joković, Andro Bušlje, Bono Bošnjak, Marija Anzulović, Veselin Đuho, Sanja Jovanović, Goran Čolak, Velimir Šandor, Mirela Šikoronja Ivančin, Danial Temim i Hrvatska ženska stolnoteniska ekipa.


Svečana dodjela Državne nagrade za sport "Franjo Bučar" za 2016. godinu održat će se 16. siječnja 2017. u 12 sati u velikoj dvorani Ministarstva znanosti i obrazovanja , a nagrade će uručiti državna tajnica Središnjeg državnog ureda za šport Janica Kostelić i predsjednik Odbora za dodjelu nagrade Damir Knjaz.