ZAGREB, 5. prosinca 2016. (Hina) - Svjetski i olimpijski prvaci u dvojcu na pariće braća Martin i Valent Sinković u izboru Svjetske veslačke federacije (FISA) proglašeni su najboljom muškom posadom u 2016. godini.


To je još jedno veliko priznanje za braću Sinković i njihovu trogodišnju dominaciju u ovoj disciplini, bez poraza u svim natjecanjima, što je presedan u povijesti veslanja.


Prošle godine FISA je Nikolu Bralića, trenera braće Sinković, proglasila najboljim svjetskim trenerom.


"Dobili smo mnoge medalje, nagrade i priznanja u karijeri, ali ova nam je posebno draga jer su nas za nju nominirali naši navijači, javnost i mediji. Ovo će nas sigurno motivirati da budemo jednako dobri, odnosno najbolji i u novoj disciplini za koju smo se odlučili, dvojcu bez kormilara", objavila su braća Sinković.


Najbolje veslačke posade i trenere kandidirala je javnost, zaljubljenici u veslanje i mediji, a zatim su finalisti na temelju kandidature izabrani od strane FISA vijeća.


FISA-ine nagrade za najbolje u 2016. godini dodjeljuju se u pet kategorija, za najbolju mušku i žensku posadu, najbolju paraveslačku posadu, najboljeg trenera, te posebna nagrada za doprinos veslanju kao sportu.

___________

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) uputio je čestitke braći Sinković povodom ovog značajnog proglašenja: „S velikim smo nestrpljenjem i veseljem dočekali FISA-ino proglašenje najbolje muške posade u 2016. godini. Čestitamo vam od srca na naslovu najboljih i još jednoj potvrdi vaše neupitne kvalitete i dominacije. Želimo vam isto toliko uspjeha i priznanja u novoj disciplini, dvojcu bez kormilara“ stoji u čestitki predsjednika i glavnog tajnika HOO-a, Zlatka Mateše i Josipa Čopa.